marți, 6 martie 2012

Gaziantep, Turcia: Campionatul European Individual Feminin 2012: Vestile incep sa vina din ce in ce mai bune. Cristina Foisor castiga in runda 5 si este pe locul 2 cu 4,5puncte!

 


Continuam sa visam frumos dupa performanta de astazi a Cristinei Foisor, care a izbutit o frumoasa victorie cu piesele negre, in fata jucatoarei din Georgia, Nino Khurtsidze. 
 IM     KHURTSIDZE Nino     2447     GEO    -     IM     FOISOR Cristina-Adela     2398     ROU   0-1
(Foto:http://eiwcc2012.tsf.org.tr/)

Matul zilei (846)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Povestea şahistul genial de 8 ani din Reghin » Copilărie de la B2 la G7

Mihnea joacă fără să privească masa, bunicul îi mută piesele iar Baratoşi rezistă greu adversarului. Fratele Dragoş şi mama, spectatori ai unei ...

Capcane in deschidere (441): Eroare... sanctionata!


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           

Liuben Spassov 2455 - Veselin Dragiev 2330
Bulgarian Ch. 1995 · Open Catalan: 5.Nf3 (E04)

Antrenamentul zilei [06.03.2012] Bataie... la portile succesului!

Irina Bulmaga este o tanara speranta a sahului romanesc. Din pozitia de mai jos a realizat o frumoasa combinatie, intr-o partida de la Olimpiada din 2010, jucata contra Patriciei Llaneza-Vega. 

Negrul muta si castiga

Remember 06 martie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 06 martie 2009 si 2010