sâmbătă, 11 februarie 2012

Matul zilei (822)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Dieter Nisipeanu este prezent la Aeroflot 2012, cel mai puternic open

 Aeroflot Open din Moscow este unul dintre cele mai puternice openuri, daca nu chiar cel mai puternic, iar invingatorul este invitat la superturneul de la Dortmund. Tanarul GM vietnamez Le Quang Liem a castigat Openul Aeroflot in ultimii ani, si joaca din nou anul acesta. Altii GM din elita care participa sunt Fabiano Caruana, Ian Nepomniachtchi si Evgeny Tomashevsky, dintre cei 86 participanti in openul A (cu limita ELO 2400!) 79 sunt GM! Openul are runde si se va incheia miercuri 15 februarie.
In general sahistii romani nu prea au amintiri placute de pe la turneele din Rusia, unde pana si prin parcuri se joaca sah la nivel de maestru. Iata insa ca anul acesta Dieter a acceptat sa se ia la tranta cu cativa jucatori din elita mondiala, avand pana acum remize cu 2 jucatori cu ELO-uri peste 2700 si probabil un mic plus la ELO.(la finalul articolului puteti vedea parcursul lui de pana acum, runda cu runda).

   Moscova, o capitala de vizitat si pentru turism si pentru sah

 Perechi runda 5

Meciurile Candidatilor vor avea loc in luna octombrie la Londra, joaca si Magnus Carlsen!

Presedintele FIDE Kirsan Ilyumzhinov a anuntat ieri ca Meciurile Candidatilor vor avea loc la Londra

Iata mai jos numele jucatorilor calificati pentru Meciurile Candidatilor. Singurul jucator care nu era calificat si a primit un 'wild card' este sahistul azer Teimour Radjabov. Deloc surprinzator, Radjabov este oricum numarul 5 mondial, practic cel mai bine cotat din cei care nu erau calificati direct. Dintre participantii Meciurilor Candidatilor de anul trecut nu s-au mai calificat de data aceasta fostul campion mondial Veselin Topalov (care a avut o lunga pauza), Mamedyarov si americanul Gata Kamsky.
In schimb de data aceasta vor juca in locul lor Magnus Carlsen (hotarat, in sfarsit, sa atace titlul mondial), Peter Svidler si Vassily Ivanchuk.

Iata participantii si cum s-au calificat:


Finala Campionatului National de Sah Sarata Monteoru, 12-21 februarie 2012

 Ultimele noutati, preluate de pe siteul oficial, http://www.monteoru.ro/sah/noutati.htm

Sarata Monteoru, 9 februarie
Astazi dimineata s-a deschis circulatia auto Buzau-Bucuresti, dar se pare ca pe directiile Galati si Iasi au fost inca probleme, si deabea dupaamiaza s-a reluat circulatia spre Moldova.
Drumul Buzau-Ploiesti- Bucuresti e in stare buna, portiunile de gheata in jud. Buzau sunt rare, in Prahova carosabilul e uscat.
Drumul Buzau- Monteoru in portiunea de drum judetean este practicabil, cu zapada de cativa cm pe carosabil si in unele portiuni se ingusteaza la o singura banda.
In stare mai buna e drumul Buzau –Vernesti –Monteoru ( pe Valea Buzaului), dar e cu 8 km mai lung.
Circulatia autobuzelor care fac legatura cu orasul se va normaliza pana sambata, dar programul nu e inca stabilit ( incerc sa-l aflu maine si il voi posta pe site, astazi nici seful firmei auto nu mi l-a putut da).
Am adus garniturile de sah de la federatie si vestea buna este ca anul acesta se va incerca transmiterea pe net a primelor 18 partide din fiecare runda a finalei masculine si a 3-6 partide / runda la finala feminina.
Cu riscul de a va supara, cei care ajung mai tarziu de ora sedintei tehnice ( duminica, ora 21), sunt rugati sa reconfirme participarea telefonic sau pe email, ca sa poata fi imperecheati pentru runda inaugurala.
Fiecare sportiv e rugat ca la sosirea in staiune sa mearga direct la hotelul/pensiunea unde a facut rezervarea.    
Receptionerul sau reprezentantul organizatorului va strange banii , va prelua datele de facturare si va rezolva cazarea.  
Meniul unitar ( acelasi in toate locatiile) incepe cu cina de duminica si se termina cu pranzul de marti 21 februarie.
Cei care sosesc mai repede, pot comanda masa la liber sau cere meniul din oferta pentru zilele de samabata-duminica.

Va asteptam si va uram drum bun, fara evenimente!

Campionatul National Individual de Sah MASCULIN - lista jucatorilor inscrisi

Remember 11 februarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 11 februarie 2009 si 2010