vineri, 10 februarie 2012

Matul zilei (821)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Start la Olimpiada Sportului ScolarŞcolile din Lugoj găzduiesc în perioada 9-11 februarie, faza locală a Olimpiadei Sportului Şcolar. Timp de trei zile elevii timişeni se vor întrece la badminton, volei şi handbal. Sâmbătă, 11 februarie, la Facultatea de Medicină din Timişoara se desfăşoară etapa judeţeană a Olimpiadei de şah. 

Miniatura zilei (359): Dama... degeaba!

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Richard Goldenberg 2305 - Francois Chevaldonnet 2275 

Bordeaux 1982- Alekhine's Defense: Chase Variation and lines with early Nc3 (B02)

Antrenamentul zilei [10.02.2012] Totul pentru victorie!

O frumoasa finalizare dintr-o partida Moses Kupferstich-Harry Andreasen jucata la Copenhaga in anul 1953.

Albul muta si castiga

Remember 10 februarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 10 februarie 2009 si 2010