miercuri, 8 februarie 2012

Matul zilei (819)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (358): Missing... link

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Tampe - Misink 

corr. Germania de Est 1972- Dutch Defense: Classical Variation, Stonewall Variation (A95)

Antrenamentul zilei [08.02.2012] Savoir... faire!

Savielly Tartakover a trecut intr-un final castigator intr-o partida jucata contra lui Robert Frentz in anul 1933 la Paris.
Albul muta si obtine avantaj

Remember 08 februarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 08 februarie 2009 si 2010