luni, 6 februarie 2012

Matul zilei (817)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Examen instructori sah- situatia finala

S-au incheiat zilele trecute cursurile de formare instructori de sah, organizate de  catre AMSB(Asociatia Municipala de Sah Bucuresti) in colaborare cu DTSB(Directia de Tineret si Sport a Municipiului Bucuresti).
Anexam mai jos rezultatele finale ale examenelor si cele 3 bilete ale probei scrise, cu mentiunea ca s-a tras biletul nr 2.

Asociaţia Municipală de Şah Bucureşti


TABELUL
ABSOLVENŢILOR CURSULUI DE INSTRUCTORI DE ŞAH

Miniatura zilei (357): Italiano... vero?

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Andreas Bock 2149 - Erik Van den Doel 2609
Bundesliga 15.02.2004  ·  Giuoco Piano: 4.c3 Nf6, main lines with 5.d4 and 5.d3  (C54)

Antrenamentul zilei [06.02.2012] Lectia... de engleza!

Jonathan Speelman a gasit calea cea mai buna pentru a castiga o partida jucata in anul 1992 la Londra contra lui Ilya Gurevich .
Negrul muta si castiga

Remember 06 februarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 06 februarie 2009 si 2010