joi, 2 februarie 2012

Matul zilei (813)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (356): Olandeza... zburatoare!

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Chapman-Halliwell
Ilford 1953  ·  Classical Dutch: Classical Stonewall (with...Be7) : Early deviations (A92)

Antrenamentul zilei [02.02.2012] Tango... de unul singur!

Din nou Capablanca, din nou cu o victorie la Buenos Aires, din anul 1914, in care adversar i-a fost Valentin Fernandez Coria.

Negrul muta si castiga

Remember 02 februarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 02 februarie 2009 si 2010