marți, 17 ianuarie 2012

Matul zilei (797)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (350): Mat... la dama!

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Nikolay Nikolaevich Rudnev - Nikolai Georgiyevich Kopilov
U.S.S.R. - 1939  ·  English Opening: Golombek Defense (A16)

Antrenamentul zilei [17.01.2012] Joc pe... flanc(uri)!

O pozitie intalnita in cadrul Openului de primavara de la Budapesta din anul 1990, in care Mihail Marin a reusit o victorie de senzatie in fata lui Frank Naumann.

Albul muta si castiga

Remember 17 ianuarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 17 ianuarie 2009 si 2010