miercuri, 11 ianuarie 2012

Matul zilei (791)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (348): Un cal... pentru un regat!

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Christopher Davies 2086  - Aidan Rawlinson 2048
BCF Champ. T 2001  ·  Scotch Four Knights and Four Knights with 4.g3 (C47)

Antrenamentul zilei [11.01.2012] Pregatire... finala!

O pozitie dintr-o partida Stefano Tatai-Sergio Mariotti, care s-a disputat la Roma in anul 1972, in care negrul a ales cea mai simpla (si mai buna) cale spre victorie.

Negrul muta si castiga

Remember 11 ianuarie: Retrospectiva Zilei dupa 2 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 11 ianuarie 2009 si 2010