miercuri, 1 februarie 2012

"Ghid pentru invatarea jocului de sah" - o noua carte de sah in limba romana!


Maestrul FIDE Ceteras Marius a anuntat acum cateva zile pe forumul rochess finalizarea unei noi carti de sah. Reproducem mai jos anuntul, unul care nu poate decat sa ne bucure, intrucat avem nevoie de cat mai multe aparitii editoriale in limba romana, ele fiind, apreciem, prea putine.
De remarcat dorinta autorului de a scoate cartea la un pret cat mai accesibil:
"Pentru situatii speciale, gen cercuri de sah scolare in mediul rural, in zone cu posibilitati financiare mai reduse, sau pentru sustinerea unor proiecte de promovare a sahului scolar ale unor fundatii non-profit si preturile vor fi speciale. Unul din scopurile mele principale este ca pretul sa nu fie un obstacol pentru niciun copil care studiaza sahul. Deci astfel de situatii mai speciale vor beneficia de un tratament special." 
         Maestrul FIDE Ceteras Marius

Pentru cei interesati de achizitionarea cartii prin Internet, aceasta va putea fi cumparata incepand cu 15 februarie accesand http://www.magazinuldesah.ro/ 
Iata mai jos reproducerea anuntului aparut pe rochess:
"Am placerea sa va anunt ca am reusit sa finalizez o noua carte "Ghid pentru invatarea jocului de sah", care este complementara cu cea deja publicata sub numele de "Lectii de sah pentru incepatori" si republicata sub numele de "Ghidul jocului de sah pentru elevi".
Noua carte precede cartea deja publicata si pleaca de la zero, ajungand pana la nivelul celeilalte carti. Cartea are 140 de pagini, contine 18 lectii, grupate in 6 capitole:
1.Tabla si piesele jocului de sah
2.Mutarea pieselor
3.Scopul jocului de sah
4.Matul impotriva regelui singur
5.Avantajul material
6.Cum trebuie gandit logic
Ca format lectiile sunt asemanatoare cu cele din cartea anterioara si cuprind prezentarea detaliata si cu exemple a subiectelor tratate, un rezumat final al lectiei si 12-16 exercitii/lectie. In primele 4 capitole sunt cate 6 exercitii cu diagrame si 10 fara diagrame la fiecare lectie, iar in ultimele 2 capitole cate 12 exercitii cu diagrame la fiecare lectie. La finalul lectiei se gaseste cate o anecdota sau poveste pe tema lectiei, avand-ul ca erou principal pe Tandala, care este insotit in unele cazuri de "colegul sau de banca" Pacala, cei doi invatand odata cu cititorii cartii sa joace sah ... Pacala mai bine, Tandala mai putin bine.
Lansarea cartii va fi in 9 februarie la Alba Iulia, iar pe 11 februarie doresc sa lansez cartea si la Sarata Monteoru. Apoi, in functie de interesul publicului local si de programul meu, voi organiza lansari ale cartii si in alte localitati din tara."

Marius Ceteras 

Un comentariu: