marți, 13 decembrie 2011

Memorialul Revolutiei din Decembrie 1989 - Editia a-X-a . Bucuresti 2011

Radu Ioan vs Vladimir Hamitevici

Album foto de la primele runde aici

Rezultate Runda 2

Matul zilei (762)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (337): Sacrificii... pentru mat!

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Berthold Bartsch Jennen 
Essen 1948  ·  Blackmar-Diemer Gambit: Ryder Gambit (D00)

Antrenamentul zilei [13.12.2011] Cucerirea... spatiului!

O partida Stuart Conquest-Igor Stohl jucata la Campionatul International al Cehoslovaciei din anul 1989 a mai durat daor 8 mutari dupa ce s-a ajuns in pozitia de mai jos.

Albul muta si castiga

Remember 13 decembrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 13 decembrie 2008, 2009 si 2010


Memorialul Revolutiei din Decembrie 1989 - Editia a-X-a . Bucuresti 2011


Rezultate Runda 1