vineri, 2 decembrie 2011

Matul zilei (751)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

La Multi Ani Costin!

Azi e ziua "omului de la butoane", fara de care multe dintre lucrurile pe care le vedeti pe acest blog, si proiectele sahiste in care ne-am implicat, nu ar fi existat, un prieten de nadejde si un om deosebit.
 
Echipa blogului " Sah cu Ceausescu" ii ureaza lui Costin Beiu, din toata inima,  "La multi ani!"

Capcane in deschidere (409): Furtuna... pe tabla!


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           

Sandra De Blecourt 2005 - Timothy Spanton 2051
Politiken Cup 2011 · Queen's Gambit Declined: Semi-Slav without... Nf6 (+Marshall Gambit and Noteboom) and Exchange Variation without... Nf6 (D31)

Antrenamentul zilei [02.12.2011] Vant rece... de la rasarit!

Paul Keres si-a demonstrat clasa intr-o partida jucata contra lui Peter Dely in cadrul Campionatului European pe echipe din anul 1970.

Albul muta si castiga

Remember 02 decembrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 02 decembrie 2008, 2009 si 2010