vineri, 25 noiembrie 2011

"Caravana Sahului": duminica 27 noiembrie ajungem la Fetesti!

SAH CU CEAUSESCU Organizează

„CARAVANA SAHULUI"

Duminica 27 noiembrie 2011Loc de desfasurare: Grupul Scolar Alimentar Nr.8, Fetesti

Campionatul Mondial de Tineret la Şah - Caldas Novas, Brasil 2011.


Program Runde
Vineri  25 noiembrie    
   ora locala 15.00 (ora Romaniei 19.00) Runda 8
Sambata 26 noiembrie   
 ora locala 10.00 (ora Romaniei 13.00) Runda 9 
 ora locala 20.00 Ceremonia de inchidere

La ora la care postez aceste statistici, probabil se mai joaca cateva partide din penultima runda de la mondialul de tineret la sah. Rezultatele oficiale le vom afla, desigur, peste cateva zile. Nu sunt profesionist, nici in ale scrisului si nici in  manuirea pieselor pe tabla de sah, dar sunt clar stupefiat de site-ul oficial, care din primavara pana in prezent, este inca  "under costruction" , de rezultatele care apar si dispar, si se schimba de la o zi la alta, de partide live pe care le vezi doar replay pe alte siteuri, de fusul orar care este de fapt altul decat cel oficial, etc...
Un lucru este cert, cel putin pentru noi. Avem tineri de o mare valoare, si care vor face fata cu succes in viitorul apropiat, la nivelul celui prestat de mari maestri. Singura problema in tema, nu este  in a le cere lor sa devina ceea ce ne dorim noi ca ei sa ajunga, ci in a-i ajuta a deveni  ceea ce sunt ei. Aviz federatiei.
Daca un singur om, comentand pe blog despre ei, afirmand ca au sanse  0 la medalii, iar federatia "spera" la macar o medalie, ce sansa vor mai avea acesti tineri in viitor?
Eu imi doresc sa nu fiu singurul care vad altfel lucurile.

Sa aveti in fiecare zi, pofta de viata si de sah!

Rezultate Jucatori Romani

Matul zilei (744)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (331): Mat... central!

   
       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Juergen Thomas - Manuel Gerst 
Pfalz Open Landau 1996 ·  Bird's Opening: From Gambit (A02)

Remember 25 noiembrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 25 noiembrie 2008, 2009 si 2010


Antrenamentul zilei [25.11.2011] Game and match... Tartakower!

O excelenta realizare a lui Tartakower, dintr-o partida jucata contra lui Lowcki in Campionatul Poloniei din anul 1937, la Jurata.

Negrul muta si castiga

Festivalul International de Sah Bucuresti, Ed. a III-a . Turneul B: Clasicul se aproprie de final! Urmeaza Turneul C: Sah Rapid.

http://2.bp.blogspot.com/-cu23vmTsQSU/Ts6kw7Xq0oI/AAAAAAAAFdA/GXKXRFrgo18/s640/DSC09352.JPG
TURNEUL B
18-25 noiembrie 2011

PROGRAM:
RUNDELE V-IX, 21-25 noiembrie de la ora 17,30
FESTIVITATEA DE PREMIERE: 25 noiembrie, orele 21,00

Pentru mai multe detalii, partide live, poze, video de la acest festival,
accesati siteul oficial Clubul Regilor si blogul Clubul Central de Sah Bucuresti

Pentru a consulta prospectul festivalului, click aici

Grupa 8 ani
 Clasament dupa 8 runde