marți, 15 noiembrie 2011

Turneul International "Vointa si Cooperare" , 23-26 noiembrie 2011 - Satu Mare

                           Turneul international
             ’’Vointa si Cooperare’’
                 Satu-Mare, 23-26 noiembrie 2011

Concursul este inclus in cadrul Programului Transfrontalier Romania-Ungaria INTERSPORT.
http://www.artline.ro/files/gItems/image/5/Opening_chess_position_from_black_side.jpg
                Lista provizorie cu jucatori inscrisi AICI             

1.Organizator: C.S. Vointa Satu Mare

2.Structura turneului:
open general-pe baza de invitatie pentru jucatori legitimati cuprinsi in listele ELO si CIV, cu posibilitatea obtinerii coeficientului ELO – se raporteaza la FIDE . Persoanele care doresc sa participe sunt rugate sa contacteze prin mail/telefonic organizatorul.

Sportivii vor prezenta la înscriere, legitimaţia vizată pe anul în curs(vize F.R.Sah+viza medicala)

3. Sistemul de joc:
           Se va desfasura pe durata a 7 runde - sistem elveţian. Durata partidei 2 x 1h45’ + 30 secunde/mutare incepand cu prima mutare.
           
4.Programul rundelor:

Matul zilei (734)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Campionatul Mondial Feminin, runda 2, live!

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Primul meci din Campionatul Mondial Feminin s-a incheiat remiza

Primul meci din Campionatul Mondial Feminin dintre Humpy Koneru (cu piesele albe) si Hou Yifan(cu piesele negre), s-a incheiat remiza. Meciul se joaca insistem de 10 partide clasice, iar daca va fi nevoie, un tiebreack (rapid si blitz). Partidele se joaca la Tirana, Albania.

Miniatura zilei (327): Greseala... finala!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Hartmut Zieher - Murray Chandler 
Hamburg HSK 1980 ·  Pirc Defence: Miscellaneous Systems (B07)

Antrenamentul zilei [15.11.2011] Karpov... sub presiune

Cu ultima mutare inainte sa se ajunga la pozitia de mai jos, 28.Ng2, Karpov i-a permis lui Murray Chandler sa castige o partida jucata la Bath in anul 1983 (de care acesta nu a profitat, asa ca, pana la urma, Karpov a fost cel care a castigat).
Negrul muta si castiga

Remember 15 noiembrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 15 noiembrie 2008, 2009 si 2010