vineri, 28 octombrie 2011

Matul zilei (716)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (321): Mica... buturuga!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Michele Cordara 2200 - Nenad Sulava 2480 
Celle Ligure Open 1996  ·  English: Symmetrical: 2.Nc3 lines with ...d5 (A34)

Antrenamentul zilei [28.10.2011] Pionul... buclucas!

Vitaly Sergeevich Sherbakov a avut ocazia sa castige urmatorul final de partida in compania lui Vladimir Arlazarov, care s-a jucat in 1997, dar a ales mutarea gresita si nu a obtinut decat remiza. Care e mutarea corecta, si cum se castiga, si care e cea gresita, si cum s-a aparat negrul.

Albul muta si castiga

Remember 28 octombrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 28 octombrie 2008, 2009 si 2010