joi, 20 octombrie 2011

Matul zilei (708)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (318): Noua pasi... pana la mat!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Polo Pasqualini
Ferrara 1923  ·  Philidor Defence (C41)

Remember 20 octombrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 20 octombrie 2008, 2009 si 2010


Antrenamentul zilei [20.10.2011] De bunavoie... si nesilit de nimeni!

Jucatorul Juan Traian Iliesco (nascut in Romania cu numele de Ion Traian Iliescu) a profitat de o gafa a lui Enrique Falcon ca sa castige o partida din pozitia urmatoare. Partida s-a jucat in campionatul Argentinei din anul 1938.
Albul muta si castiga