miercuri, 12 octombrie 2011

Matul zilei (700)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Campionatul National pe Echipe 2011- SUPERLIGA

Campionatul National pe Echipe 2011
SUPERLIGA
http://www.visiteroumanie.com/Content%20site/Orase/Brasov/piata-sfatului-brasov.jpg

  ora 15.00 (ora Romaniei)

Perechi Runda 5 BAIETI AICI
Perechi Runda 5 FETE    AICI

Miniatura zilei (315): Captura... regala!


        
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

W. VeitschJonathan Penrose
Eng. Champ. Buxton 1950  ·  Catalan: Early deviations (E01)

Antrenamentul zilei [12.10.2011] Fortareata... remizei!

Din nou o decizie gresit dupa ce albul a mutat b6 (in loc de g4), si i-a permis negrului sa se salveze. Partida s-a jucat la Cupa Politiken din anul 1983, intre Erling Mortensen si Jiri Lechtynsky.
           

Negrul muta si remizeaza

Remember 12 octombrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 12 octombrie 2008, 2009 si 2010