luni, 10 octombrie 2011

CAMPIONATUL NATIONAL PE ECHIPE-DIVIZIA B- SLANIC MOLDOVA-2011

CAMPIONATUL NATIONAL PE ECHIPE-DIVIZIA B- SLANIC MOLDOVA-2011 

 Rezultate runda 1

Campionatul National pe Echipe - Superliga

Campionatul National pe Echipe - Superliga


Rezultate runda 3, Masculin

Matul zilei (698)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (314): Dama rapita... din fuga calului!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Wren - Mayfield
Halifax 1941  ·  Alekhine Defence: Chase Variation and lines with early Nc3 (B02)

Antrenamentul zilei [10.10.2011] Nu toate finalurile de turnuri sunt... remiza

Tigran Petrosian, cu albul, tocmai a jucat h4??, si i-a permis lui Fridrik Olafsson sa castige o partida de la Turneul Candidatilor din 1959.
           

Negrul muta si castiga

Remember 10 octombrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 10 octombrie 2008, 2009 si 2010