marți, 4 octombrie 2011

Bilbao Chess Masters Final 2011

La jumatatea turneului Masters de la San Paulo si Bibao, conduce Vasily Ivanchuk cu 10 puncte urmat de Nakamura cu 7 puncte si Aronian cu 6. Ivanchuk nu a reusit sa "inchida" practiic turneul la jumatatea turneului, pierzand in runda 5 in fata lui Carlsen. De altfel, Ivanchuk a fost victima unei intamplari nefericite. acesta, impreuna cu sotia sa, a fost jefuiti de cativa indivizi inarmati, chiar in fata hotelului unde erau cazati. Chucky continua forma excelenta din acest an, reusint sa faca un turneu excelent.

Mai jos aveti rezultaele si clasamntul la jumatea turneului. Urmeaza etapa a 2-a, la Bilbao.

Campionatul national al Romaniei pentru echipe- Divizia A , rezultate runda 2


Campionatul national al Romaniei pentru echipe -  divizia A


Rezultate runda 2, masculin

Matul zilei (692)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (312): Greseala... fatala!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Damant - NN
Londra 1932  ·  Caro-Kann: Advance Variation (B12)

Antrenamentul zilei [04.10.2011] Pe toata tabla... cu ochii la poarta!

Pozitie dintr-o partida Dimitri Reinderman 2541-Paul Van der Sterren 2535 din Campionatul Olandei 1999.
           

Albul muta si castiga

Remember 04 octombrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 04 octombrie 2008, 2009 si 2010