marți, 6 septembrie 2011

Reghin: O poveste cum alta nu mai este!Cui nu i-au placut povestile in anii copilariei, spuse de parinti, bunici, de "zanele-educatoare”, ori citite din cartile bibliotecilor publice, scolare, personale.

Stiri din sah - Marti 6 septembrie 2011

 Update 22.57
4. "Zilele Orasului", Targoviste, rezultate runda 6

Matul zilei (664)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Cupa Mondiala Khanty-Mansiysk 2011, Spectacolul Continua!

ora locala 15.00 - ora Romaniei 12.00
Video, articole, reportaje si webcast 
le puteti urmari pe site-ul oficial AICI

Rezultate RUNDA IV Meciul 1 

Miniatura zilei (302): O dama... pentru un mat


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Posch Dorrer
Vienna, Austria 1957  ·  Four Knights Game: Spanish. Rubinstein Variation Accepted (C48)

Antrenamentul zilei [06.09.2011] Euro... Korcinoi

Korcinoi a gasit calea sa treaca de la avantaj la castig, intr-o partida jucata la Campionatul European de la Ohrid din 2011 contra lui Pavel Smirnov.
           

Albul muta si castiga

Remember 06 septembrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 06 septembrie 2008, 2009 si 2010