luni, 5 septembrie 2011

Turneul International al Romaniei Pentru Juniori Mici. Rezultate Runde 3, 4. Perechi Runda 5

TURNEUL INTERNATIONAL AL ROMANIEI
PENTRU JUNIORI MICI

PRIMARIA SECTOR 2

FEDERATIA ROMANA DE SAH

Asociatia Clubul Sportiv de Sah “APA NOVA”

Sport Club “Juventus Bucuresti”Juniori 10 ani
Rezultate Runda 3

Mircea Parligras a fost invins de Peter Heine Nielsen, Navara trece de Alexander Moiseenko, Judit Polgar il intalneste pe Dominguez


La Cupa Mondiala din Vassily Ivanchuk   - Bu Xiangzhi,  Gata Kamsky  - Peter Svidler

Matul zilei (663)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

David Navara si Alexander Moiseenko au aratat lumii intregi ca mai exista fair play

A doua zi a rundei  3 a Cupei Mondiale din Khanty-Mansiysk s-a terminat intr-un mod neasteptat. Dupa mai bine de 6 ore de joc, meciul dintre David Navara si Alexander Moiseenko (Dama contra Turn) s-a incheiat remiza..

Invingand rezistenta disperata a adversarului, Navara a ajuns intr-o pozitie in care se incheia cu mat sau se pierdea turnul. In acel moment a oferit remiza. Situatia a fost clarificata de cei doi Mari Maestri.Capcane in deschidere (377): Para... bellum


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           Milan Matulovic 2425 - Hazbo Hadzic 2300
Belgrade Open 1989 · Sicilian Scheveningen: Keres Attack  (B81)

Antrenamentul zilei [05.09.2011] Un final... magistral

O partida Volokitin-Rublevsky, jucata la Budva in anul 2004, a avut un final neasteptat de rapid, din pozitia de mai jos.
           

Albul muta si castiga

Remember 05 septembrie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 05 septembrie 2008, 2009 si 2010


Turneul International al Romaniei Pentru Juniori Mici. 3-7 septembrie 2011


TURNEUL INTERNATIONAL AL ROMANIEI
PENTRU JUNIORI MICI

PRIMARIA SECTOR 2

FEDERATIA ROMANA DE SAH

Asociatia Clubul Sportiv de Sah “APA NOVA”

Sport Club “Juventus Bucuresti”

Sala de joc

Click aici pentru un album foto realizat de Stefan Baciu si Florin Coman

    Sambata a inceput la Bucuresti, un interesant turneu international de sah pentru juniori. Au fost destule turnee reusite pentru juniori in ultima vreme,  dar in general axate pe jucatori nationali. Trebuie apreciat curajul organizatorilor de a se incumeta sa ridice stacheta valorica de la nivelul national, la cel international. Este foarte bine pentru juniorii nostri, ei avand ocazia sa se confrunte, inca de la primii pasi, si cu stilul altor scoli de sah, Ideea nu e noua, dar merita toata admiratia noastra pentru cei care, si mai ales in conditiile sociale in care traim azi, readuc acest concept in actualitate.

Deschiderea s-a facut ieri, printr-un turneu de blitz. Spre bucuria noastra, podiumul a fost cucerit in totalitate de juniorii nostri: Banzea Alexandru, Baciu Radu si Otetea Andrei.
Rezultatele si clasamentul final de la concursul de blitz il puteti gasi aici

Duminica, la turneul de sah clasic  s-au disputat rundele 1 si 2 , pe categoriile de varsta 10 si 12 ani.
Iata mai jos rezultatele primelor runde, precum si perechile rundei 3:

 Juniori 10 ani
Rezultate Runda 1