joi, 25 august 2011

Matul zilei (652)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

David Gavrilescu, medaliat cu argint la Campionatul Uniunii Europene

Articol aparut in Gazeta de Sud (17 augusut 2011)- de Daniela Mitroi-Ochea
Şahistul craiovean David Gavrilescu (foto) a obţinut medalie de argint la Campionatul Uniunii Europene, grupa băieţi 8 ani. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Tinerii Maeştri a fost singurul craiovean prezent la competiţia desfăşurată în oraşul austriac Mureck, iar prin medalia obţinută a contribuit la locul întâi ocupat de România în clasamentul pe naţiuni.

Miniatura zilei (298): Pur si simplu... Morphy!


        
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Paul Morphy A Bottin
Paris 1858  ·  King Pawn Game: Macleod Attack (C20) 

Remember 25 august: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 25 august 2008, 2009 si 2010


Antrenamentul zilei [25.08.2011] Cea mai simpla cale... de castig


Constantin Lupulescu 2608 a castigat partida din cadrul Memorialului Ciocaltea din anul 2009 dupa mutarea urmatoare. Adversar i-a fost Nijat Azad Abasov 2397.
           

Albul muta si castiga