vineri, 19 august 2011

Matul zilei (646)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Cupa Gaudeamus- rezultate runda 2 & perechi runda 3

DIN CAUZA UNOR PROBLEME CU SERVERUL, AZI  NU PUTEM SA TRANSMITEM LIVE&CHAT!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDE DIN RUNDA 1 


CLICK AICI PENTRU A DOWNLOADA UN FISIER PGN CU PARTIDE DIN PRIMELE 2 RUNDE  

Cupa Gaudeamus este zilnic in direct, de miercuri 17 august pana duminica 21 august (click mai jos pentru program transmisiuni)

CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL PRIMEI RUNDE 
CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDEI 2
 

Rezultate Runda 2

Miniatura zilei (296): Legatura... aparenta!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Bedrich Thelen - NN
Berlin 1930  ·  Sicilian Defense: Old Sicilian. General (B22)    

Remember 19 august : Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 19 august 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [19.08.2011] Victorie... olimpica


Final al unei partide din meciul Olanda-Armenia, care s-a jucat la Torino in anul 2006, in care Levon Aronian l-a invins pe Ivan Sokolov.
           

Negrul muta si castiga