joi, 18 august 2011

Matul zilei (645)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Gaudeamus 4: rezultate runda 1, perechi runda 2

Cupa Gaudeamus este zilnic in direct, de miercuri 17 august pana duminica 21 august (click mai jos pentru program transmisiuni)

CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL PRIMEI RUNDE 

Rezultate Runda 1

Ne-a parasit un mare sahist si un mare OM, Corneliu Butnariu

http://www.frsah.ro/images/listing_photos/183_corneliubutnaru.jpg
                                                             CORNELIU BUTNARIU
                                           5 ianuarie 1925 - 16 august 2011
  
        În dimineaţa zilei de 16 august şahul românesc a suferit o grea pierdere prin dispariţia antrenorului emerit Corneliu Butnariu, membru de onoare al Federaţiei Române de Şah. Numele maestrului Butnariu este sinonim cu existenţa şcolii ploieştene de şah pe care a slujit-o cu un devotament desăvîrşit mai bine de jumătate de secol în calitate de antrenor, jucător şi conducător al clubului Petrolul. Numele lui Corneliu Butnariu este asociat în primul rând cu nenumăratele generaţii de jucători crescute şi şlefuite cu abnegaţie şi pricepere. Dintre aceştia amintim, în ordine alfabetică, pe Anca Andriana, Andrei Cioară, Alexandru Constantin, Daniela Doboş, Dragoş Dumitrescu, Raluca Erhan, Alexandru Gociman, Daniel Hristodorescu, Monica Mânicuţă, Andreea Negulescu, Mihaela Sandu, Sânziana Todirel, Lucian Vasilescu şi lista poate continua cu multe alte nume de jucători valoroşi.

Remarcabila activitate de antrenor a lui Corneliu Butnariu a fost desfăşurată în paralel cu o valoroasă carieră de jucător la tabla de şah, acolo unde a deţinut titlurile de Maestru FIDE şi Maestru al sportului. Dintre rezultatele notabile amintim participarea în marea echipă a Petrolului Ploieşti alături de Maria Albuleţ, Margareta Perevoznic, Florin Gheorghiu, Corvin Radovici, Adrian Negulescu, Carol Partoş, şi cu care a ieşit campion al României de mai multe ori.

Nu în ultimul rând trebuie amintită şi activitatea de conducător al secţiei de şah a CS Petrolul Ploieşti, activitate ce a completat desăvârşit o viaţă dedicată jocului minţii.

Dumnezeu să-l ierte!

sursa : site FRSah

Capcane in deschidere (371): Pion... indigest       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           Djordje Gajic 2310 - Zdravko Solak 2225
Novi Sad Open 1989  ·  Reti Opening: 1.Nf3 Nf6 (A05)

Antrenamentul zilei [18.08.2011] Atentie... la neatentie


Fabiano Caruana a castigat spectaculos o partida jucata la Budapesta in anul 2007 impotriva lui Zlatko Ilincic (chiar daca nu a gasit cea mai buna continuare).
           

Negrul muta si castiga

Remember 18 august : Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 18 august 2008, 2009 si 2010