miercuri, 17 august 2011

Cupa Gaudeamus-lista de participanti& perechi runda 1

Cupa Gaudeamus este zilnic in direct, de miercuri 17 august pana duminica 21 august (click mai jos pentru program transmisiuni)

CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL PRIMEI RUNDE


LISTA DE PARTICIPANTI 

Matul zilei (644)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Cupa Gaudeamus editia 4- taxa de participare a fost scazuta de la 60 la 50 ron

MODIFICARE DE ULTIMA ORA: TAXA DE PARTICIPARE LA CUPA GAUDEAMUS EDITIA IV ESTE 50 LEI PENTRU TOATA LUMEA! AM SCAZUT TAXA DE PARTICIPARE DE LA 60 RON CAT ERA INITIAL LA 50 RON INTRUCAT NE-AM DAT SEAMA CA ERA UN PIC PREA MARE. 

http://www.unibuc.ro/uploads_ro/images/29/sociologie.jpg

NOUTATE: La editia 4 vom introduce sistemul de punctaj din fotbal, 3 puncte la victorie, 1 punct la remiza, 0 puncte la infrangere!

Primele doua mese vor fi transmise live la fiecare runda pe “Sah cu Ceausescu"; de asemenea vom avea chat pe toata durata competitiei http://sahcuceausescu.5gbfree.com/live/tfd1.htm. Incepand cu editia 3, avem premii speciale in bani (la editia 4, locul 1 la categoriile ELO sub 2000, sub 1600 ). Oferim solutii  ieftine de cazare pe durata concursului celor care doresc! Toti copii participanti vor primi diplome si premii speciale! Vor fi si alte surprize!


AICI PUTETI CONSULTA PROSPECTUL TURNEULUI "CUPA GAUDEAMUS" EDITIA 4.

Iata si o lista provizorie a jucatorilor inscrisi, in ordinea inscrierilor. Am considerat inscrisi din oficiu o parte dintre jucatorii care au participat la primele trei editii. 
 
UPDATE 17.08.2011 ORA 11.15

Miniatura zilei (295): O partida zgarcita... in mutari!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Abram Khasin Andre Lilienthal
Moscow 1955  ·  Scotch Game: Classical Variation (C45)

Antrenamentul zilei [17.08.2011] Aparare... atacata


Sigurjonsson-Ogaard si un final dintr-o partida jucata in anul 1978.
           

Albul muta si castiga

Remember 17 august : Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 17 august 2008, 2009 si 2010