marți, 2 august 2011

Targoviste: Unifest s-a incheiat cu un turneu de blitz


CLICK AICI sau AICI PENTRU A VEDEA DOUA ALBUME FOTO DE LA BLITZ

de la stanga la dreapta: Fane Mihalea (organizator), Adi Stanca (arbitru), Veneteanu Cristian (locul 2), Stroescu Gheorghe (locul 1), Raducanu Andrei (locul 3) (foto: Gulie Cosmin)

CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO DE LA RUNDELE 1-3 DE LA SIMULTAN
CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO DE LA RUNDELE 4-7 si FESTIVITATEA DE PREMIERE!

Unifest blitz- clasament final dupa 7 runde

Matul zilei (629)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Kramnik a scris istorie in Dortmund

Kramnik a castigat intr-un mod convingator turneul de anul acesta de la Dormund, ajungand la al 10-lea trofeu la acest turneu.

In ciuda unei infrangeri in ultima runda, fostul Campion Mondial  Vladimir Kramnik a castigat cu un avans comfortabil a 39-a editia a turneului de la Dormund, cu un punct si jumatate in fata vietnamezului Le Quang Liem clasat pe locul 2. O realizare impresionanta, intrucat acesta este a 10-a sa victorie la Dormund. Kramnik a castigat pentru prima oara la Dortmund in 1995 pe cand avea 20 de ani.

Armenia si-a primit campionii ca pe niste eroi nationali

Armenia a castigat intr-o maniera foarte convingatoare Campionatul Mondial pe Echipe din Ningbo, China. Cand s-au intors in tara, ei au fost primiti ca niste eroi nationali. Presedintele Armeniei- care ocupa de asemenea functia de Presedinte al Federatiei de Sah a Armeniei- a asteptat echipa la aeroport si a felicitat pe toata lumea.

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Marti 2 august 2011

UPDATE 14.01
11. 2nd ch-Vojvodina 2011 (Serbia) - clasament final

Capcane in deschidere (365): O siciliana... mai mult sau mai putin inchisa


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
          Sergei Tiviakov 2645 - Matteo Zoldan 2203
Bratto Open 2008  ·  Closed Sicilian: Lines without g3 (B23)

Antrenamentul zilei [02.08.2011] Pe fundul... prapastiei

Andrei Sokolov 2570 si o reusita de la Cupa Europei de la Moscova, din anul 1990, contra lui Kharitonov Andrei 2490.
           

Albul muta si castiga

Remember 02 august: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 02 august 2008, 2009 si 2010