luni, 1 august 2011

Matul zilei (628)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (289): Olandeza... repettata!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Ernst Gruenfeld - Carlos Torre-Repetto
Baden-Baden 1925  ·  Dutch Defence: Unusual White second moves (A80)  

Antrenamentul zilei [01.08.2011] Final... total

Un final dintr-o partida Georgi Orlov 2505- Vadim Karpman 2500, in care negrul, desi cu o piesa in minus, a castigat frumos.
           

Negrul muta si castiga

Remember 01 august: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 01 august 2008, 2009 si 2010