duminică, 31 iulie 2011

PORTRET Mihai Baltă, botoşăneanul campion internaţional la şah prin corespondenţăBotoșani - Mihai BaltăFost prefect şi parlamentar, botoşăneanul este şi unul dintre marii şahişti din ţară. El face parte din lotul olimpic al României precum şi din echipa selecţionată a lumii. 

Matul zilei (627)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Magnus Carlsen castiga Oscarul sahist, pentru al doilea an consecutiv!

Diferenta dintre Carlsen si Anand a fost  milimetrica de numai 20 de puncte! Este pentru a doua oara in istoria Oscarului sahist cand campionul mondial nu isi apara blazonul, prin cucerirea trofeului!

Magnus Carlsen demonstreaza ca este cel mai bun sahist al anului 2010 si castiga pentru a doua oara consecutiv trofeul, dupa ce reusise sa isi adjudece trofeul in premiera in anul 2009

Magnus Carlsen castiga Oscarul sahist pentru anul 2010 si o face pentru al doilea an, dupa ce a reusit aceeasi perfomanta in 2009. Premiul Oscar pe 2010 este rezultatul voturilor jurnalistilor de sah din toata lumea, trofeu acordat de catre revista de sah  din Rusia,"64" .

Remember 31 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 31 iulie 2008, 2009 si 2010Fotografia Zilei: recunoasteti persoana?

 Cine sa fie oare persoana din fotografia de mai sus? Sa fie oare vreun portar de fotbal? Sau un dansator egiptean?! Raspunsul vine mai jos...