marți, 26 iulie 2011

Matul zilei (622)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Targoviste: Festivalul Unifest ed.1- Rezultate Runda 1, Perechi Runda 2

Rezultate Runda 1

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Marti 26 iulie 2011

UPDATE 13.40

6. Biel: Carlsen conduce dupa 6 runde

 Rezultate Runda 6 25 iulie 2011

Şahiştii gălăţeni s-au remarcat pe Litoral

SURSA: Monitorul de Galati, 26 iulie 2011

Binecunoscuta staţiune de pe Litoral, Techirghiol, este renumită şi pentru interesul edililor în ceea ce priveşte practicarea sportului minţii. „Trofeul Techirghiol 2011” s-a intitulat ultimul concurs de şah la care au luat parte şi sportivi de la două cluburi din Galaţi: Club Şah Diana şi Asociaţia Club Sportiv Genius.

Openul de la Albena 2011- cateva din impresiile unui roman prezent acolo.

"Adversara mea era Maestra Fide. Avea in jur de 12 ani, probabil ca era buna  pe vremuri, dar acum am intalnit o fata fara  forta, care parca se chinuia , cred ca este un exemplu ca rezultatele prea timpurii duc la plafonare."

    de Fugulyan Gergely

Un prieten de pe facebook mi-a trimis o invitatie la Openul din Albena care a avut loc luna trecuta.
Am trimis un mail la organizator, nu a raspuns ,dar am aparut in lista jucatorilor particpanti. Cu citeva zile inainte de concurs am mai trimis un mail ca sosim in Albena la Hotel Dobrudja si vrem 4 camere.
Imediat am primit raspuns ca nu mai este loc decit la Hotel Kardam.
Am ajuns. Hotelul era de 2 stele, dar aproape de plaja, conditii pina la urma bune, prindeam pana si Pro Tv International, cel mai prost si de prost gust program TV pe care am vazut vreodata.

Concursul se juca in sala de Sport, cu aer conditionat si spatiu.
Am fost placut surprins de numarul mare de copii care au jucat.
Nu era concurs separat pentru copiii de 8 sau 10 ani, nu au dat diplome de participare pentru toti sportivii cum se face pe la noi, copiii (majoritatea din Bulgaria) jucau la un loc cu seniori.

Va arat 2 partide dintre cele jucate de mine pe care le consider mai semnificative....


Fugulyan,Grigore - Antova,Gabriela [D12]
Albena 2011, 06.2011
[Fugulyan]

Miniatura zilei (287): Aparare... fara aparare!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Hannes Stefansson 2557 - Jordi Herms Agullo 2098
Reykjavik Open 2011  ·  Scandinavian Defense (B01)

Antrenamentul zilei [26.07.2011] Noir... partout

Pozitia urmatoare este dintr-o partida jucata la Orebro, in anul 2000, intre Per Vernersson 2374 si Jonny Hector 2509.
           

Negrul muta si castiga

Remember 26 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 26 iulie 2008, 2009 si 2010Campionatul Judeţean de Şah Clasic pe Echipe Dâmboviţa 2011

Articol aparut pe Blogul Sahului Dambovitean- http://sahdb.blogspot.com/ 

Duminică, 17 iulie 2011, a avut loc, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia Târgovişte, Campionatul Judeţean de Şah Clasic pe Echipe Dâmboviţa 2011 raportat la FRŞah. Echipele au fost formate din opt jucători: 5 seniori, 2 juniori + 1 senioară.