vineri, 22 iulie 2011

SIMULTAN DE ŞAH ÎN PENITENCIAR

 În data de 20.07.2011, 30 de persoane private de libertate au participat în clubul Penitenciarului Codlea la o activitate sportiv-educativă, organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Şahului, sărbătoare instituită în anul 1966, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale a Jocului de Şah (FIDE).

Matul zilei (618)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

SPI OPEN 2011 - o reusita sahista, cu multe noutati in peisajul romanesc.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE JUCATE LA SPI OPEN 2011!
Aici puteti vedea un album foto de la eveniment


 http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/251633_185992174797443_100001599845798_505184_5470659_n.jpg
Doi dintre castigatorii acestei editii
 SPI OPEN - final -

      Dacă în relatarea de ieri îl dădeam ca favorit la câstigarea SPI Open pe bulgarul Drenchev (si într-adevăr el l-a învins pe MF Claudiu Dobre), totusi pronosticul nu s-a adeverit. La masa 1 echilibrul valoric nu s-a transformat într-o remiză, pentru că Dan Bogdan a pierdut rapid la Serghei Vedmediuc, dezamăgindu-i pe amatorii de spectacol. Primele două locuri s-au transat deci rapid în favoarea moldoveanului si bulgarului, iar Marius Manolache a rămas să lupte la coeficientul Bucholz mediu cu Lucian Filip, ambii învingându-i relativ usor pe Stefan Manole si Dinu-Simi Suciu (acum mai mult obosit decât rutinat). În cele din urmă norocul a surâs marelui maestru, care reeditează locul 3 de anul trecut.

Cupa Mondiala pe Echipe, Live

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Turneul de la Biel, Live

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Turneul de la Dortmund , live

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

"Rocada pentru viitor" in tara lui Andrei

Am fost placut surprinsi cand am primit pe email, din partea Clubului "Tinerii Maestri" din Craiova un material prin care am fost informati ca, in urma lansarii programului "Tara lui Andrei", clubul a depus un proiect si acesta a fost acceptat. Am rugat pe cei implicati sa ne trimita un articol de prezenatre a acestui proiect si domnul Costica Dobra, presedintele clubului, ne-a trimis un articol scris de catre autoarea proiectului, doamna Nicoleta Gavrilescu.

Miniatura zilei (286): Scandinava... in nisipuri miscatoare!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Bassem Amin - Gh Salem
Abu Dhabi Open 2010  ·  Scandinavian Defense: Schiller-Pytel Variation (B01)

Remember 22 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 22 iulie 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [22.07.2011] Hare... Krishnan

Krishnan Sasikiran a incheiat cu o victorie o partida jucata contra lui Michal Krasenkow, jucata la Olimpiada de la Calvia din anul 2004.
            

    Albul muta si castiga