miercuri, 20 iulie 2011

Participi la Campionatul Mondial de Amatori?

Anul acesta Campionatul Mondial de Amatori  se va desfasura pe data  1-11 octombrie 2011 in Antalya, Turcia. Siteul oficial al turneului este: http://wacc2011.tsf.org.tr

 Pavel Sebastian-Ionut (foto) din Suceava, legitimat la CS Politehnica Iasi + CS Ariadna Suceava , este interesat sa participe la acest turneu; deoarece el are 17 ani nu poate merge singur la concurs, si spera in urma anuntului de fata sa mai gaseasca doritori de participarea la turneu pentru a putea face o procura ca sa poata iesi din tara si sa poata sa ajunga in Antalya, Turcia.
Sebastian roaga cei interesati pentru participarea la CM de Amatori sa-l caute la emailul lord_sebzyy@yahoo.com

SPI OPEN 2011. Rezultate Runda 8 . Perechi Runda 9

Serghei Vedmediuc, demostrand la tabla cum se joaca sahul peste Prut
                                             
SPI OPEN  - ziua a sasea -
Runda a opta de la SPI Open a adus o importantă schimbare de peisaj, pentru că a început sub semnul unor prelungite averse, care au răcorit atmosfera încărcată. Ploaia l-a împiedicat să vină la concursul de dezlegări pe principalul favorit, Codrut Florescu, permitându-i astfel victoria clară lui Adrian Secheres. Tot el îl va învinge si la masă pe maestrul international din Deva, care nu face un concurs remarcabil.
Desi încheiate cu remiză, partidele de la primele trei mese au fost viu disputate. Liderul Serghei Vedmediuc n-a reusit să obtină în fata juniorului ploiestean Stefan Manole punctul care l-ar fi adus foarte aproape de victoria finală. Marii maestri Manolache si Drenchev au făcut o remiză cu joc, iar Chereches si Filip au realizat o partidă cu contre spectaculoasă.
După ce pornise cu 4 victorii în primele 4 runde, băimăreanul Andrei Bonte n-a mai realizat decât un punct în următoarele 4, pierzând acum în fata timisoreanului Dan Bogdan, desi acesta era pe punctul de a pierde avantajul avut. Un alt timisorean, Moldovan Gheorghe Zamfir (venit la Satu Mare cu trupa sa de copii) a opus o rezistentă de aproape 5 ore în fata brasoveanului Alexandru Manea, gresind însă în final.
În clasamentul feminin conduce Elena Bulmaga cu 9 puncte, desi jocul ei a fost inconstant, în timp ce o altă moldoveancă, Margareta Sarivan, nu s-a putut concentra la partidă, suferind a treia înfrângere consecutivă.
Situatia înaintea rundei a noua confirmă prin echilibrul ei valabilitatea sistemului 3-1-0. Favorit pare a fi bulgarul Drenchev, care joacă cu albele împotriva ploiesteanului Dobre, ambii având 17 puncte. La masa 1 se întâlnesc Dan Bogdan (17 puncte) si Serghei Vedmediuc (18 puncte), orice rezultat fiind posibil. Demnă de interes este si partida de la runda 3, râmânând de văzut dacă juniorul Manole va face fată experimentatului Manolache.

Corespondenta de la IO Ciprian-Sorin Muntean


Rezultate Runda 8

"Cupa de vară" Galaţi şi-a desemnat câştigătorii pe 2011

Articol aparut in Obiectiv - Vocea Brailei de Costel Filip
Concursul de şah "Cupa de vară", competiţie organizată de Şah Club Galaţi s-a desfăşurat în acest an pe trei secţiuni, prima a fost Open şi au concurat 60 de jucători, printre ei fiind şi şahişti din Republica Moldova şi Irlanda, o secţiune a fost rezervată sportivilor cu vârste până în 8 ani, unde au participat 16 sportivi din Brăila şi Galaţi, iar la ultima la start s-au aliniat 12 reprezentanţi ai sportului minţii din Galaţi, Brăila, Constanţa şi Iaşi.


Stiri din sah - 24 de ore din 24 - marti 20 iulie 2011

UPDATE 22.50
6. Peste 120  participanţi la Cupa Prieteniei la Şah

Week-endul trecut, la Centrul Cultural Mioveni, s-a desfăşurat Cupa Prieteniei la Şah, care a reunit peste 120 de participanţi. Întrecerea sportivă a constat într-un simultan de şah cu participarea campionilor Ana Maria Uruc, Petruţ Florin Linte, Ionuţ Fulger şi Costache Toculeţ. La cadeţi au obţinut medalii Irinel Robert Ghiţă şi Andrei Voinea, la seniori I, Răzvan Bucur, la seniori II, Titi Dumitru Stamate, iar la seniori III, Cornel Moise, Ion Sibiceanu, Nicolae Barbu, Cristinel Manea şi Ion Giubega. Au fost organizate şi meciuri demonstrative.    
articol aparut in Curierul Zilei de Arges de I.ŞutanUpdate 21.13
5.Campionatul European pe Echipe pentru Tineret,  rezultate runda 6

Matul zilei (616)De la Cupa Fan Courier pentru copii și juniori cu vârste până în 14 ani ce a avut loc în perioada 8-10 iulie 2011, la sediul Fan Courier din Ștefănești, Ilfov vă propun spre rezolvare diagramele de la concursul de dezlegări probleme și studii.

Campionatul European de Tineret pe Echipe, runda 6: nu va opriti fetelor, titlul e al vostru!

Click aici pentru descarcare partide fete U18 (rundele 1, 2, 3 si 4)
Click aici pentru descarcare partide open U18 (rundele 1, 2, 3 si 4)AVEM DESCHIS ZILNIC CHATUL PE DURATA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE ECHIPE PENTRU TINERET. CLICK AICI INCEPAND CU ORA 15!

Echipa Romaniei de fete joaca azi meciul decisiv la Campionatul European de Tineret pe Echipe. Dupa 4 victorii cu 1,5-0,5, Romania a invins ieri Slovenia cu 2-0 si intalnesc azi un adversar foarte periculos, Ungaria 2, care le poate creea probleme si va incerca sa la creeze probleme, intrucat va trage tare pentru Ungaria 1. Nu trebuie sa pierdem azi, o infrangere ne coboara pe locul 2, deoarece Ungaria 1 ne-ar egala la puncte de meci si ne-ar intrece conform criteriului de departajare (care nu este victoria directa), numarul total de puncte.
La cum au jucat pana acum fetele noastre putem sa stam linistiti, echipa a mers ca un ceasornic si cu siguranta vor gestiona cum trebuie si acest meci.
WFM Foisor Mihaela Veronica (ELO 2217), 4 victorii si o remizaWIM Bulmaga Irina (ELO 2293), 2 victorii si 3 remize


CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE RUNDA 6 DE PE SITEUL OFICIAL AL COMPETITIEI! 

Fotografia Zilei - Sah la munte si ....desert

Credeti ca este posibil sa joci sah, in interval de o saptamana, pe crestele inalte ale Atlasului (Jebel Toubkal (4167 m)) si apoi pe dunele de nisip ale Saharei? Ei bine, 2 MI din Slovacia, Peter Vavrák (2474) and Štefan Mačák (2400), au reusit acesta performanta.

Fotografiile urmatoare ne confirma.

Ulf Andersson si maestria jocului pozitional (1)


    Andersson-Gruenfeld, Luzern(Olimpiada) 1982. Albul la mutare


    Ulf Andersson este, pentru multi, un jucator enigmatic: el arareori lanseaza atacuri directe asupra regelui advers, preferand sa schimbe piesele si sa-si imbunatateasca treptat pozitia figurilor- iar impotriva jucatorilor puternici aceasta strategie duce des la remize.
    Stilul lui nu se schimba niciodata, indiferent daca intalneste Campioni Mondiali sau amatori, si acest lucru a contribuit poate alunecarii lui in jos in listele ELO in ultimii ani. Chiar si asa, atunci cand castiga, exploatand de obicei cea mai mica dezarmonie din armata adversarului, partidele sunt adesea sublime.

Miniatura zilei (285): Karjakin... cazut in capcana!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Dmitry Andreikin - Sergey Karjakin
World Blitz Championship 2010  ·  English Opening: King's English Variation. Three Knights System General (A27)

Remember 20 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 20 iulie 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [20.07.2011] Sfarsit... de capitol

Leinier Dominguez termina spectaculos o partida jucata la Olimpiada de la Torino din anul 2006, jucata contra lui Artur Yusupov.
           

    Albul muta si castiga