marți, 19 iulie 2011

Festivalul International de Sah "Hermannstadt", SIBIU, 5-11 august 2011

http://www.logismartsibiu.ro/images/phocagallery/antrenament/thumbs/phoca_thumb_l_antrenament%203.jpg 
Va asteptam sa veniti intre 5-11 august, la Sibiu!

 
        ACS Logismart Sibiu, impreuna cu DJTS Sibiu, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si SC Etex Trade SRL Sibiu,  va invita sa luati parte in perioada 5-11 august 2011 la a doua editie a Festivalului International de Sah "Hermannstadt", ce va avea loc la SIBIU.
        Competitia va avea ca structura 4 turnee:
Turneul A - seniori (5-10 august), 9 runde, elvetian, 90 min + 30 min ko;
Turneul B - copii sub 10 ani (5-10 august), 9 runde, elvetian, 90 min +30 min ko
Turneul C - copii sub 8 ani (5-10 august), 9 runde, elvetian, 90 min+30 min ko
Turneul D - blitz pentru seniori, copii sub 12 ani si copii sub 8 ani.

SPI OPEN 2011. Rezultate Rundele 6&7 . Perechi Runda 8

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDE JUCATE IN PRIMELE 6 RUNDE!
Aici puteti vedea un album foto de la eveniment
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4482/237/20/605709660/n605709660_1697033_1494293.jpg
 Serghei Vedmediuc, demostrand la tabla cum se joaca sahul peste Prut

SPI OPEN  - ziua a cincea - 
     A doua zi cu rundă dublă de la SPI Open a însemnat o încercare dificilă pentru unii concurenti ajunsi într-o formă fizică mai precară, dar cei mai rutinati dintre ei au reusit să depăsească acest moment.
După victoria la Andrei Bonte si remiza cu negrele în fata marelui maestru bulgar Petar Drenchev, sobrul moldovean Serghei Vedmediuc devine principal favorit, mai ales că în runda 8 îl va întâlni cu albele pe juniorul ploiestean Stefan Manole (revelatia concursului).
În asteptare se găseste si marele maestru Manolache (care l-a învins nu tocmai usor pe talentatul Adrian Secheres), iar faptul că abia în runda 8 îl va întâlni pe Drenchev (acestia doi fiind principalii favoriti, ca Elo) demonstrează echilibrul competitiei si succesul sistemului de punctaj 3-1-0.
Spre deosebire de alte turnee sătmărene, maestrul international Dan Bogdan are acum o comportare echilibrată (fiind însotit si de partenera sa de viată) si adună puncte în serie, după remiza cu Claudiu Dobre si victoria la Dan Rucsăndescu (partidă în care ieseanul a opus o rezistentă neobisnuită până la un moment dat).
În prim planul disputei se află si Lucian Filip cu Marius Chereches (care se vor întâlni între ei în runda 8), acesta din urmă învingându-l frumos pe Sorin Samu (unul dintre putinii care nu sunt fani ai produselor locale).
O zi sahistă mai putin fertilă a avut moldoveana Margareta Sarivan (0 puncte din 2), dar ea poate constitui un câstig de viitor pentru miscarea sătmăreană.
Din punct de vedere mediatic, trebuie mentionată prezenta la Nord Tv Satu Mare a arbitrului FIDE Dinu-Ioan Nicula, care a expus convingător evolutia turneului. Tot el va organiza înaintea rundei 8 un turneu de dezlegări pentru seniori.

Corespondenta de la IO Ciprian-Sorin Muntean
Rezultate Runda 6

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - marti 19 iulie 2011

 Update 21.15
3. SPI Open, editia 2-a, rezultate runda 7

Leiden,Olanda: Smaranda Padurariu a reusit prima norma de mare maestra internationala!


Olanda ii prieste Smarandei Padurariu (intre prieteni Sma) si prima norma de MMI feminin a fost obtinuta in tara lalelelor, impreuna cu aproape 50 de puncte la elo

Matul zilei (615)De la Cupa Fan Courier pentru copii și juniori cu vârste până în 14 ani ce a avut loc în perioada 8-10 iulie 2011, la sediul Fan Courier din Ștefănești, Ilfov vă propun spre rezolvare diagramele de la concursul de dezlegări probleme și studii.

Craiova: Un puşti de nouă ani face şah-mat concurenţa


David Gavrilescu, după performanța de la Cap Aurora

Campionatul European de Tineret pe Echipe, runda 5: fetele se indreapta spre titlul european!

Click aici pentru descarcare partide fete U18 (rundele 1, 2 si 3)
Click aici pentru descarcare partide open U18 (rundele 1, 2 si 3)


AVEM DESCHIS ZILNIC CHATUL PE DURATA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE ECHIPE PENTRU TINERET. CLICK AICI INCEPAND CU ORA 15!

Nimeni nu poate opri echipa noastra de fete din cursa catre titlul european! Fetele noastre si-au castigat pana acum meciurile cu acelasi scor, 1,5-0,5, echipa fiind parca programata sa castige in acest mod! Daca in primele 3 meciuri punctul victorios l-a adus Mihaela-Veronica Foisor, ieri ea a predat stafeta colegei sale de echipa, astfel ca victoria in meciul cu Bulgaria a adus-o Irina Bulmaga. Echipa noastra mai are de trecut 3 hopuri, cu Slovenia (azi), Polonia si Ungaria 2. Asteptam cu mare interes meciul de azi, care incepe la ora 15.00, si suntem convinsi ca fetele noastre nu pot fi oprite de catre nimeni la acest Campionat European!
WFM Foisor Mihaela Veronica (ELO 2217), 3 victorii si o remiza
WIM Bulmaga Irina (ELO 2293), 1 victorie si 3 remize
CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE RUNDA 5 DE PE SITEUL OFICIAL AL COMPETITIEI! 

Capcane in deschidere (360): In sah castiga cel care greseste... penultimul!


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           Roberto Martin del Campo 2404 - Alexander Graf 2646
Carlos Torre Wimbledon 2004  ·  Two Knights: 4.d4 exd4 5.0-0 Nxe4(C56)

Remember 19 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 19 iulie 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [19.07.2011] Pe muchii... de cutite

Pia Cramling a profitat de o greseala a lui Mikhail Ulibin, si a castigat frumos finalul unei partide jucate in anul 2005 la Cupa Rilton.
            

    Negrul muta si castiga

SPI OPEN 2011. Rezultate Rundele 5, Perechi Runda 6

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDE JUCATE IN PRIMELE 4 RUNDE!


SPI OPEN  - ziua a patra -
A cincea rundă de la SPI Open a început cu o remiză de salon între maestrii internationali Manea Alexandru si Filip Lucian, pe care sistemul 3-1-0 nu i-a descurajat, ei preferând să-si conserve fortele înantea rundei duble. Conform asteptărilor, foarte disputată a fost partida Dan BogdanDinu-Simi Suciu, încheiată cu victoria primului după 33 mutări. Sunt de remarcat si victoriile juniorilor Manole Stefan si Secheres Adrian în fata mult mai experimentatilor Codrut Florescu, respectiv Marinescu Mircea. Cel mai redutabil dintre oaspeti se dovedeste deocamdată moldoveanul Serghei Vedmediuc, care după victoria cu negrele la Cârmaciu s-a instalat pe primul loc alături de Andrei Bonte. Acesta a remizat cu albele în partida cu Manolache. Seara s-a încheiat cu victoria obtinută în prelungiri de maestrul clujean Janos Helmer în fata mai tânărului Sergiu Boros, desi la un moment dat se întrevedea remiza.
Tin să remarc si mediatizarea pe care postul Radio Unu Satu Mare a dat-o turneului, inclusiv prin invitarea mea si a arbitrului sef Dinu-Ioan Nicula în emisiunea sportivă de astăzi, realizată de jurnalistii Gruită Enăsoiu (Informatia Zilei) si Romulus Boitor (vicepresedinte la Vointa Satu Mare).

 Corespondenta de la IO Ciprian-Sorin Muntean
 Rezultate Runda 5