luni, 18 iulie 2011

Matul zilei (614)De la Cupa Fan Courier pentru copii și juniori cu vârste până în 14 ani ce a avut loc în perioada 8-10 iulie 2011, la sediul Fan Courier din Ștefănești, Ilfov vă propun spre rezolvare diagramele de la concursul de dezlegări probleme și studii.

Campionatul European de Tineret pe Echipe, runda 4: Ungaria-Romania la baieti, Romania-Bulgaria la fete

Click aici pentru descarcare partide fete U18 (rundele 1, 2 si 3)
Click aici pentru descarcare partide open U18 (rundele 1, 2 si 3)AVEM DESCHIS ZILNIC CHATUL PE DURATA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE ECHIPE PENTRU TINERET. CLICK AICI INCEPAND CU  ORA 15!
.
Romania 1 baieti are azi al 3-lea meci dificil la rand. In runda 2 Romania a pierdut cu 3-1 cu Polonia, un meci foarte spectaculos de 1x2. Nu este o tragedie, Polonia este favorita numarul 1 la acest campionat si se pare ca bate tot ce-i sta in cale. Ieri, spre exemplu, Polonia a zdrobit pur si simplu echipa Ungariei, 3,5-0,5!
Ieri noi am facut 2-2 cu Turcia, (numarul 3 de turneu) un alt meci care putea fi castigat. Turcii au venit aici cu o echipa foarte tanara, dar au toti ELOuri peste 2200! In plus, ei il au ca antrenor cunoscutul GM Mikhail Gurevich. La turci se investeste mult in sah, si s-ar putea ca peste cativa ani sa ne amintim cu nostalgie acest egal. La mesele 3 si 4, Malureanu si Hajbok au facut remize. Mi-am pus mari sperante in atacul lui Hajbok Robert, dar pana la urma nu a obtinut nimic, si s-a intrat intr-un final care a dus rapid la remiza. La primele 2 mese au fost partide agitate. Stanciu Alexandru a fost din nou in criza de timp, dar la capatul celor 40 de mutari a iesit din clinciuri cu pozitie castigata. Parca nu ma asteptat ca Radu Doros sa piarda, si cu albele, dar trebuie spus ca adversarul a jucat foarte bine, si cateva mutari ale sale l-au surprins pe jucatorul nostru. A fost asadar 2-2 dupa un meci agitat, si vom avea azi parte de inca un meci de infarct, Ungaria-Romania. Pe harte, Ungaria pare usor favorita daca ne luam dupa listele ELO, dar pana acum au avut evolutii modeste, asa ca putem sa-i batem. Hai baieti ca se poate!
La fete, Romania 1 continua sa marsaluiasca spre medaliile de aur, in acelasi ritm si dupa acelasi scenariu: victorii Mihaela Veronica-Foisor si remize Irina Bulmaga. Ieri fetele noastre au facut un meci foarte bun cu Ungaria 1, principala contracandidata la locul 1, si victoria a fost pe deplin meritata. Azi Romania 1 intalneste Bulgaria, si in mod normal fetele vor invinge fara probleme avand in vedere consistenta diferenta ELO de 300-400 puncte. Asadar, Romania va obtine sigur o medalie la aceste Campionate Europene de Tineret pe echipe, la fete, mai ramane sa vedem daca va fi una de aur!


CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE RUNDA 4 DE PE SITEUL OFICIAL AL COMPETITIEI! Mihail Marin: "Open Benasque nu e genul de turneu pe care sa il castigi prea des"

Mihail Marin printre fruntasi la Open Benasque 2011 
 
"S-a incheiat primul meu turneu de vara, Benasque.Nu e genul de turneu pe care sa il castigi prea des (numai doi jucatori au reusit acest rezultat mai mult de o data: Korneev de 3 ori si eu de 2 ori), asa ca sunt relativ multumit de rezultatul final, locul 2-7 (dar cu departaj slab).Castigator de 2 ori a Open Benasque, Mihail Marin ramane insa, printre fruntasii editiei din 2011