sâmbătă, 16 iulie 2011

Campionatul European pentru Tineret, rezultate runda 2

 


Reazultate runda 2 -  Open

SPI OPEN 2011. Rezultate Rundele 2&3, Perechi Runda 4

SPI OPEN  - ziua a doua

      Prima zi cu rundă dublă de la SPI Open a fost o încercare grea pentru concurenti, prin reaparitia caniculei după ploaia nocturnă. Ea a fost combătută prin aerul conditionat introdus în premieră la sala Schwab si apreciat de aproape toti concurentii.
Cea mai disputată partidă s-a consemnat între FM Suciu Dinu-Simi si IM Manea Alexandru, la capătul celor 107 mutări si 5 ore de joc înregistrându-se remiza. La primele două mese marii maestri s-au impus fără probleme. Manolache Marius în fata lui Helmer Janos si Drenchev Petar în fata lui Sandor Petrut. Probabil pentru a cincea oară consecutiv, sătmăreanul Robert Lazin s-a impus în fata mai bine cotatului său antrenor, Imre Ferenczi. O victorie de tonus a înregistrat moldoveanca Margareta Sarivan împotriva unuia dintre primii mei antrenori, Constantin Dumitrascu. Din păcate ea nu a putut repeta rezultatul după-amiază în partida cu Codrut Florescu, foarte concentrat la pozitiile de pe tablă.
Surpriza rundei a treia a reprezentat-o victoria băimăreanului Andrei Bonte în fata bulgarului Drenchev, care pare a deschide drum spre succesul final lui Marius Manolache, victorios într-o întâlnire destul de echilibrată cu Marius Chereches.
Cele două turnee de copii din cadrul Cupei Electrolux au ajuns aproape de final, disputându-se deja 5 runde din 7. La categoria 8 ani conduce localnica Cozma Casiana de la Unio, cu maximum de puncte, în timp de la categoria 10 ani lider este Dicu Dan, având avantajul victoriei directe în fata Fulviei Lumei (ambii de la Sig-Mar au câte 4 puncte).
În cursul diminetii s-a desfăsurat si un concurs de dezlegări pentru copiii sub 10 ani, primele trei locuri fiind ocupate de Dicu Dan (CS Sig-Mar), Bălan Briana (ASC Bistrita) si Csurka Roland (CS Sig-Mar).
Mâine la ora 11 are loc un concurs de blitz pentru seniori, în paralel cu ultimele runde ale turneelor de copii, iar de la ora 16 se va disputa runda a 4-a de la SPI Open.

Corespondenta de la IO Ciprian-Sorin Muntean

Rezultate Runda 2

Matul zilei (612)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Campionatul European de Tineret pe Echipe: De la ora 15 incepe runda 2, baietii au derby cu Polonia!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDEI 1  
CLCK AICI PENTRU  A VEDEA UN ALBUM FOTO DE PE SITEUL YOUNGCHESS 

INCEPAND DE AZI, VOM AVEA DESCHIS ZILNIC CHATUL PE DURATA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE ECHIPE PENTRU TINERET. CLICK AICI INCEPAND CU  ORA 15!
Atmosfera este buna in loturile Romaniei de baieti - foto: www.youngchess.com

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE RUNDA 2 DE PE SITEUL OFICIAL AL COMPETITIEI! 


Runda 2

Visanescu Daria a reusit ieri o frumoasa partida de atac in meciul cu Polonia de la CE de Tineret pe Echipe

Victoria Dariei Visanescu din meciul Romania 2 - Polonia 1-1 este, foarte probabil, realizarea zilei de ieri pentru romani la Campionatul European de Tineret pe Echipe. Iata in continuare aceasta frumoasa partida de atac:
stanga: FM Daria Visanescu la inceputul partidei de ieri foto: www.youngchess.com

Visanescu,Daria-Ioana (1976) - Adamowicz,Katarzyna (2106) [C50]
CE de Tineret pe Echipe, Iasi (1), 15.07.2011

[AS]

Campionatul European de Tineret pe Echipe: Impresii dupa prima zi

CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDEI 1  
CLCK AICI PENTRU  A VEDEA UN ALBUM FOTO DE PE SITEUL YOUNGCHESS 
INCEPAND DE AZI, VOM AVEA DESCHIS ZILNIC CHATUL PE DURATA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE ECHIPE PENTRU TINERET. CLICK AICI INCEPAND CU  ORA 15!
 Bannere plasate pe bulevarde, vestind un eveniment sahist!

Ieri s-a dat startul Campionatului European de Tineret pe Echipe. La ora 11 la sediul Primariei Iasiului a avut loc o conferinta de presa la care au participat alaturi de delegatii echipelor participante primarul Iasului Gheorghe Nichita si presedintele Federatiei Romane de Sah Constantin Dumitriu.

Este cea mai importanta competitie sahista gazduita de catre sahul romanesc de foarte multi ani incoace!
 


CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE RUNDA 2 DE PE SITEUL OFICIAL AL COMPETITIEI! 

Remember 16 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 16 iulie 2008, 2009 si 2010