vineri, 15 iulie 2011

Campionatul pe Echipe al Turciei i-a avut printre participanti pe Dieter Nisipeanu si Mircea Parligras

Clubul Sportiv Isek Aquamatch, avandu-i in componenta printre altii pe Rustam Kasimdzhanov si Liviu-Dieter Nisipeanu, a castigat Campionatul pe Echipe al Turciei. 
 246 de jucatori au luat parte la acest eveniment. 36 de mari maestri si 86 de jucatori cu titluri internationale au jucat anul acesta in Campionatul Turciei.
La primele mese au fost vazuti la lucru jucatori de top precum GM Pavel Eljanov (UKR, 2712), GM Rustam Kasimdzhanov (UZB, 2685), GM Ernesto Inarkiev (RUS, 2679), GM Liviu Dieter Nisipeanu (ROU, 2662), GM Evgenij Miroshnichenko (UKR, 2651), GM Mircea Parligras, GM Boris Savchenko (RUS, 2630), GM Mikheil Mchedlishvili (GEO, 2629) si altii.

In runda 13 Isek Aquamatch Sport Club (stanga, cu Rustam Kasimdzhanov si Dieter Nisipeanu) a invins Turkish Hava Yollari Sport Club cu 7.5-2.5 si a castigat campionatul

Campionatul European pentru Tineret, rezultate runda 1

Campionatul European pentru Tineret, rezultate runda 1
 

Rezultate runda 1 - OPEN 

SPI OPEN 2011,editia a II-a,15-21 iulie 2011, Satu Mare. Lista de start. Rezultate Runda 1, Perechi Runda 2

SPI OPEN  - runda I

A doua editie a SPI Open a început sub auspicii favorabile, cu doi mari maestri prezenti la start: Marius Manolache (un obisnuit al meleagurilor sătmărene) si bulgarul Petar Drenchev (câstigătorul circuitului Grand Prix 2010). De asemenea, pe lista de concurs se regăsesc 5 maestri internationali (printre care un nou oaspete, Lucian-Cătălin Cârmaciu) si 4 maestri FIDE.
La festivitatea de deschidere au luat cuvântul: Vlad Marinescu (reprezentantul de vânzări al sponsorului Secpral), Petrică Costin, Ciprian-Sorin Muntean, Claudiu Govor (din partea Consiliului Judetean Satu Mare) si arbitrul-sef al turneului, Dinu-Ioan Nicula. În luările de cuvânt s-a subliniat atât continuitatea turneului (la nivel organizatoric si tehnic), cât si fondul consistent de premiere (8700 lei).
Noutatea turneului – sistemul de punctare 3,1,0 – a fost bine asimilată de participanti, care încă în prima din cele 9 runde s-au angrenat în partide viu disputate. O mare surpriză se putea produce în partida Georgiu Daria-Sara (8 ani) - Todosiciuc Ioan, în care negrul a pierdut dama, dar apoi cu rutina sa cunoscută a revenit si a reusit victoria. O altă fostă glorie locală, Fenyvesi Doina, s-a zbătut în fata lui Filip Lucian, cedând în final. Sosit pentru a doua oară în manieră turistică, italianul Giovanni Munaretto n-a putut opune nici o rezistentă în fata reputatului maestru FIDE Suciu Dinu-Simi. Neasteptat de mult s-a prelungit partida de la masa 1, Marius Manolache câstigând mai lung decât ne-am fi asteptat la atractia feminină a turneului, moldoveanca Margareta Sarivan.
În paralel se desfăsoară si un concurs de copii, Cupa Electrolux, pe două categorii de vârstă, 8 si 10 ani, marea majoritate a concurentilor provenind din Sighetu Marmatiei (grup însotit în mod constant de antrenorul Ioan Costiuc) si Satu Mare. Competitia va avea 7 runde, mâine urmând a se disputa si un concurs de dezlegări.

Corespondenta de la IO Ciprian-Sorin Muntean

 Lista de start 

"ZIUA SECERISULUI " - Sah activ si poezie.

ASOCIATIA CLUB SPORTIV DUMBRAVITA
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI DUMBRAVITA ( TM )

VA INVITA SAMBATA 30 IULIE 2011 ORA 09.30
LA ACTIUNEA CULTURAL-SPORTIVA

 http://www.e-primarii.ro/files/dumbravita-tm/galerieFoto_4227.jpg
ZIUA SECERISULUI
- Sah activ si poezie -
In traditia populara romaneasca se obisnuia ca in ultima saptamana a lunii iulie lucratorii ogoarelor sa se intalneasca intr-un cadru sarbatoresc pentru a marca incheierea unei etape in recoltarea granelor si trecerea la o noua etapa in lucrul pe ogor, iar aceasta zi a fost denumita denumita “Ziua Secerisului’.
In cadrul acestui ritual tinerii feciori jucau un rol important , astfel primele spice erau recoltate de catre cei mai curati si destoinici, iar la sfarsit nu se ducea toata recolta, ultimele spice erau lasate pe camp,in ele salasluind spiritual mortii reprezentat de secera, astfel ca in noul an recolta sa fie si mai bogata.
Aceasta traditie a fost reluata  printr-o initiativa a clubului sportiv din localitate cu participarea copiilor sahisti pregatiti in cadrul programului prelungit si cu invitarea locuitorilor din comuna,parinti sau bunici ai acestor copii, prin aceasta simbolizand transmiterea traditiei mai departe.
In acest an se organizeaza editia a III-a a acestei frumoase manifestari in aceeasi formula ca anii trecuti si cu invitarea unor sportivi de valoare ai cluburilor din zona de vest a tarii, medaliati ai campionatelor nationale, care isi vor demonstra maiestria in arta sahului in fata tinerilor sahisti dumbraviteni.
Concursul va cuprinde si o proba de dezlegari, iar cei mai talentati vor recita  poezii din literatura romana si universala.

Matul zilei (611)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Azi incepe la Iasi Campionatul European pe Echipe pentru Tineret. Hai Romania!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LIVE RUNDA 1 DE PE SITEUL OFICIAL AL COMPETITIEI! 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDEI 1


Click aici pentru programul competitiei
Click aici pentru loturi, rezultate si clasamente
 

 

Incepand de vineri si pana pe data de 21 iulie se va desfasura la iasi Campionatul European de Tineret pe Echipe, turneu organizat de ECU, FR Sah, Primaria Iasi, DJST Iasi si AJS Iasi.

Perechi Runda 1
 Baieti

Capcane in deschidere (359): ¿Habla español?


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
   Kaido Kulaots 2542 - Hon Kun Chang 2173
Bled Ol. (Men) Estonia-Macau 2002  ·  Closed Ruy Lopez: Unusual White 6th moves (C84)

Remember 15 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 15 iulie 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [15.07.2011] Partida cu final neasteptat

David Bronstein - Smbat Lputian, si un final jucat magistral de jucatorul cu piesele albe, dintr-o partida disputata in anul 1996 la Ubeda.
           

    Albul muta si castiga