joi, 14 iulie 2011

Rien ne va plus! Jocurile si jucatorii sunt facute pentru Cupa Mondiala 2011!

 Au fost nominalizati toti cei 128 de participanti la Cupa mondiala 2011!Cupa Mondiala a intrat in linie dreapta dupa ce i-am aflat pe cei 128 de participanti
Romania are in premiera 3 sahisti prezenti la Cupa Mondiala! Dieter Nisipeanu, Costica Lupulescu si Mircea Parligras ne dau sperante intr-o performanta cat mai frumoasa pentru Romania

Matul zilei (610)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Alina L'Ami, norma de GM si performanta ELO 2612 in Spania!

Alina L'Ami a reusit o performanta extraordinara in Spania. Ea a luat parte acolo la editia cu numarul 34 (!) a Openului International Barbera del Valles (4-12 iulie), unde a reusit un rezultat excelent intr-o companie foarte puternica.
( foto: facebook http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150233069008509.323903.589628508 )

lata mai jos clasamentul final (partea superioara a clasamentului):

Peste 70 de argeşeni s-au înfruntat la şah

Articol de  Iulia Şutan aparut in Curierul Zilei, judetul Arges

Sîmbătă, la Valea Iaşului s-a desfăşurat ediţia a II-a a Cupei Libertăţii la Şah, care a reunit peste 70 de participanţi. 

Mini-Interviu cu Vugar Gashimov

Echipa nationala a Azerbaijanului s-a aflat intr-un cantonament in localitatea Gabala, unde s-a pregatit pentru Campionatul Mondial pe Echipe care incepe pe 15 iulie in Ningbo, China. GM Vugar Gashimov care a revenit la echipa dupa ce a lipsit la Olimpiada Sahului 2010 a acordat un scurt interviu.
Gashimov a declarat ca "a lasat la o parte interesele personale" pentru a juca in Ningbo.

Intrebare: La ce te referi cand spui "interese personale"?

Miniatura zilei (283): Gambitul danez... intra in legalitate!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Essery - Warren
ENG 1912  ·  Danish Gambit: General (C21) 

Antrenamentul zilei [14.07.2011] Sfarsit de capitol!

Negrul a cedat dupa urmatoarea mutare a albului, pentru ca ar fi  fost mat in toate continuarile, in pozitia de mai jos, survenita intr-o partida Jonny Hector 2525 - Erling Mortensen 2430, jucata in anul 1995.
           

    Albul muta si castiga

Remember 14 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 14 iulie 2008, 2009 si 2010