miercuri, 13 iulie 2011

Anand este foarte incantat sa joace acasa

Viswanathan Anand este  foarte bucuros in perspectiva desfasurarii meciului de Campion Mondial in Chennai (India), orasul sau natal, impotriva lui Boris Gelfand, actualmente locul 12 in clasamentul mondial.

Viswanathan Anand

 “Mi-as dori sa joc acest meci in Chennai. Este minunat daca Chennai va gazdui un meci de Campionat Mondial” a spus Anand ieri dupa ce guvernul din Tamil Nadu si-a oferit suportul pentru meciul de anul viitor.

Matul zilei (609)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Capcane in deschidere (358): Pregatire... pentru dezastru


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           Stanislav Kriventsov 2414 - Joel Benjamin 2554               
USA Ch. San Diego 2004  ·  Classical Sicilian: Unusual Lines (B56)

Antrenamentul zilei [13.07.2011] Scapat... printre degete!

Artur Yusupov a inceput bine, dar nu a vazut cea mai buna continuare si l-a lasat sa scape cu remiza pe Vassily Ivanchuk, intr-o partida care s-a jucat la Riga in anul 1995.
           

    Albul muta si castiga

Remember 13 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 13 iulie 2008, 2009 si 2010