marți, 12 iulie 2011

Elita echipelor de sah se intalneste in China pentru Campionatul Mondial de Sah pe Echipe

Editia 2011 a Campionatului Mondial de Sah pe Echipe va avea loc in Ningbo (China) incepand cu 15 iulie si pana pe 27 iulie. Echipele participante sunt: China (tara gazda), Rusia (castigatoarea din 2009), Ucraina, Israel, si Ungaria (medaliatele de la Olimpiada), Azerbaijan (tara calificata din Europa), India (calificata din Asia), SUA (calificata din America de Nord), Egipt (calificata din Africa), si Armenia (nominalizata de presedintele FIDE).

 New Century Grand Hotel Ningbo

Matul zilei (608)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Cupa Fan Courier a avut succes la copii

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE RUNDEI 2 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE RUNDEI 3 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE RUNDEI 4
CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE RUNDEI 5 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE RUNDEI 6 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA PARTIDELE RUNDEI 7


CLICK AICI PENTRU A VEDEA CLASAMENTELE FINALE!
Click aici pentru a vedea un filmulet de la Festivitatea de Premiere!
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DE LA FESTIVITATEA DE PREMIERE!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDELOR 6-7!
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO  DIN TIMPUL RUNDEI 5!
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDELOR 3-4! 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DIN TIMPUL RUNDEI 2! 
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO DE LA RUNDA 1! 

 Copii fericiti la festivitatea de premiere
Cupa Fan Courier pentru copii si juniori cu varste pana in 14 ani a avut loc in perioada 8-10 iulie, la sediul Fan Courier din Stefanesti, Ilfov.
Echipa "Sah cu Ceausescu" a asistat la acest turneu, si a ramas cu gura cascata!

Corina Peptan: "Daca iti faci bine treaba, rezultatele vin natural!"

Corina Peptan a jucat excelent la Festivalul International Eforie Nord . Ea a realizat la acest open o norma de GM. Din pacate pentru Corina, turneul a fost unul neoficial... Pacat, mare pacat! Chiar si in aceste conditii, trebuia sa subliniem acest turneu foarte bun realizat de catre Corina. In acest sens, "Sah cu Ceausescu" a cautat-o pentru a o felicita si a-i pune cateva intrebari.

Buna ziua, Corina! Felicitari pentru evolutia in turneul de la Eforie Nord! Ai terminat turneul pe locul 3 cu un excelent punctaj de 7,5/11, victorii la 2 GM (Alexei Fedorov si Marius Manolache), si cu o performanta ELO de 2467! Povesteste-ne un pic despre cele doua victorii, si despre evolutia ta in general la acest turneu.

Festivalul Sahului Resitean (1-3 iulie 2011), Marca Banateana Inregistrata

                         Copii ce vor sa readuca la viata vechea zicala: "Tot Banatu-i Fruncea!"
                                            Aici puteti urmari un album foto de la eveniment


In perioada 1 - 3 iulie ,in cadrul Zilelor Resitei s-a desfasurat cea de a VI - a editie a Festivalului Sahului Resitean.
Festivalul a fost organizat de Asociatia Judeteana de Sah Caras Severin cu sprijin si sponsorizare din partea Primariei Municipiului Resita.De altfel primarul Resitei, Dl.Mihai Stepanescu a onorat participantii cu prezenta sa la festivitatea de premiere.
In cadrul acestui festival s-au desfasurat patru competitii dotate fiecare cu Cupa RESITA 2011.De asemenea au fost oferite numeroase si frumoase premii in bani si dulciuri.La aceste competitii pe langa resiteni au participat jucatori din Timisoara,Arad,Cluj, Craiova, Deva, Vulcan,Lugoj, printre ei regasindu-se 3 maestrii internationali ( Dan Bogdan, Codrut Constantin FLORESCU, Corneliu BUSU ) si un maestru FIDE ( Marius CHERECHES ) reprezentand Federatia de Sah din Ungaria. Iata rezultatele:


1. DEZLEGARI DE PROBLEME SI STUDII - COPII 14 ANI


Miniatura zilei (282): Gambit laturalnic... ratacit!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Nagy - Balogh
Budapesta 1947  ·  Sicilian: Unusual White 2nd moves (B20) 

Antrenamentul zilei [12.07.2011] Atac periculos... pentru atacator!

Albul a contraatacat dupa ce negrul a jucat 19...d4, si a castigat frumos intr-o partida Jonny Hector 2465 – Erling Mortensen 2480, care s-a jucat in Danemarca in anul 1980.
           

    Albul muta si castiga

Remember 12 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 12 iulie 2008, 2009 si 2010