vineri, 8 iulie 2011

Cupa Fan Courier- listele de start, rezultate runda 1 & perechi runda 2

Matul zilei (604)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (281): Rocada?... Nu, multumesc!


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Lajos Portisch - Bela Berger
Amsterdam 1964  ·  Queen's Gambit Declined: Harrwitz Attack. Main Line (D37)  

Remember 08 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 08 iulie 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [08.07.2011] Turn... de prisos

Desi cu un turn in minus, albul are un atac castigator in pozitia de mai jos, care s-a intalnit intr-o partida Daniel Mieles Palau 2476- Alberto Santos Flores 2344, ce s-a jucat la Guayaquil in anul 2005.
       

    Albul muta si castiga