joi, 7 iulie 2011

SPI OPEN 2011,editia a II-a,15-21 iulie 2011, Satu Mare

                                   

                       SPI OPEN 2011
            editia a II-a             
                       15-21 iulie 2011, Satu Mare

Matul zilei (603)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Woody Harrelson-Garry Kasparov 1/2-1/2!

Partida urmatoare ar fi trebuit sa fie in mod normal una dezechilibrata. Cu Negrul a jucat Garry Kasparov, un nume care nu necesita nici o prezentare in lumea sahului. Adversarul sau a fost...Woody Harrelson, cunoscutul actor de film!
Actorul Woody Harrelson, o prezenta inedita pe un blog de sah

Citatul Zilei

 
(Jerome Klapka Kerome 1859-1927)
'"Exista un basm pe care l-am citit cu multi, multi ani in urma si care nu a incetat niciodata sa ma urmareasca. Vorbeste despre un baietel care s-a urcat odata pe un curcubeu. La capatul curcubeului, chiar in spatele norilor, a descoperit un oras minunat. Casele erau din aur, strazile erau pavate cu argint, iar lumina care stralucea deasupra lui era asemenea luminii ce se revarsa deasupra lumii adormite in zori. In acest oras erau palate atat de frumoase incat numai privindu-le ti se indeplineau toate dorintele. Templele erau atat de perfecte incat celor care ingenuncheau acolo le erau iertate pacatele. Si toti barbatii care locuiau in acest oras minunat erau nobili si buni, iar femeile mai frumoase decat femeile din visurile unui tanar. Iar numele orasului era 'Orasul lucrurilor pe care oamenii au avut de gand sa le faca.' "
(Jerome K. Jerome"Arta de a NU scrie un roman")

Ce facem la sfarsitul lui iulie? Mergem la Unifest!

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA LISTA PROVIZORIE DE PARTICIPANTI LA UNIFEST!

 
In perioada 25-31 iulie,  
C.S. Universitatea Targoviste organizeaza in colaborare cu  
C.S. Coloseum Giurgiu prima editie
a turneului Unifest.

Pornim cu oarecare emotii, acesta fiind primul turneu FIDE organizat de noi, cei de la CS Universitatea Targoviste. Credem ca vom reusi sa atragem multi jucatori si ca vom realiza un turneu cat se poate de frumos:
- transmisie live pentru 2 mese + chat pe http://sahcuceausescu.5gbfree.com/live/live.html
- simultan pentru juniori
- materialul de joc asigurat de organizatori
- promovarea turneului pe facebook si youtube.

Trofeul Techirghiol- rezultate runda 4 si 5, perechi runda 6


Rezultate Runda 4 

Capcane in deschidere (356): Pas... gresit       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).Milos Pavlovic 2505 - Sinisa Joksic  2330
Nagler Memorial 1998  ·  Sicilian Four Knights (B45)

Remember 07 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 07 iulie 2008, 2009 si 2010Antrenamentul zilei [07.07.2011] Partida intre cei 2... K

Kramnik a castigat spectaculos din pozitia de mai jos, intr-o partida contra lui Kasparov care s-a jucat in 1996 la Dos Hermanas.
        

    Negrul muta si castiga