duminică, 3 iulie 2011

Weekend Sahist Bucurestean 9. Rezultate Rundele 5,6 si 7. CLASAMENT FINAL


AICI puteti urmari un material video din runda 4
http://iulianceausescu.files.wordpress.com/2010/05/radu_ioan_c.jpg
                        Radu Ioan
                 abonat la castigarea turneelor bucurestene


Rezultate Runda 5

Matul zilei (599)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

O miniatura de la malul marii

Zilele de weekend sunt zile in care Dan Bujor ia o binemeritata pauza de la rubricile sale permanente care au implinit vreo 2 ani, Capcana Zilei si Miniatura Zilei. Profit de aceasta pauza a lui Dan pentru a strecura si eu o miniatura, asa cum am mai facut de cateva ori in trecut.
Miniatura de mai jos s-a jucat la Turneul International de la Eforie Nord si il are ca protagonist principal pe Alberto Raducanu, 16 ani. Alberto joaca sah de mai putin de un an, si acesta a fost abia al 5-lea turneu oficial al lui.
Alberto Raducanu priveste viitorul cu optimism si entuziasm

Marele Maestru Sergei Tiviakov a acordat un interviu pentru "Sah cu Ceausescu"!

Marele maestru Sergei Tiviakov (ELO 2623), care joaca in prezent pentru Olanda, si-a onorat cartea de vizita si a castigat Festivalul International Eforie 2011 editia 3- CLICK AICI PENTRU CLASAMENT FINAL & FOTO & PARTIDE.  Printre altele, el a trimis si cateva corespondente pentru Chessbase, ultima dintre ele deosebit de interesanta, si o sa mai revenim asupra ei. (CLICK AICI PENTRU REPORTAJUL FINAL AL LUI TIVIAKOV APARUT PE SITEUL CHESSBASE). Aflati in trecere pe la mare, noi ne-am dorit sa-l abordam pentru un interviu fata in fata, dar am nimerit prost, tocmai in ziua cand a pierdut la Manolache. Era vizibil afectat de infrangere si nu ne-am mai permis sa-l deranjam in acel moment.
Au mai trecut vreo doua zile dupa care unul dintre prietenii nostrii (multumim Raducanu Alberto!) l-a abordat, si am fost placut surprinsi sa aflam ca auzise despre "Sah cu Ceausescu"! De la Alberto am aflat despre Tiviakov ca este o persoana deschisa, amabila si modesta, calitatile personale intregind calitatile de mare sahist. 
 I-am trimis apoi cateva intrebari prin email, si i-am fi trimis mult mai multe caci erau multe lucruri interesante de spus si de aflat, dar nu am vrut sa abuzam de amabilitatea Marelui Maestru, mai ales ca se afla inaintea ultimelor doua runde. In acel moment, Tiviakov avea 6,5/9 si lupta la varful clasamentului era foarte stransa...
Dupa incheierea cu happy-end a turneului, Tiviakov si-a gasit timp sa ne raspunda la intrebari. Iata mai jos traducerea mini-interviului pe care i le-am luat. Continuam sa progresam, si iata-ne in fata a doua premiere: am reusit sa luam primul nostru interviu in limba engleza, iar acum ne traducem pentru prima data propriul interviu. 
"Il bat si pe asta, si pe urma ma apuc sa le raspund la intrebari baietilor de la 'Sah cu Ceausescu'!"


Buna ziua! Am dori sa iti punem cateva intrebari despre turneul de la Eforie, pentru blogul romanesc de sah cu cei mai multi cititori, "Sah cu Ceausescu".

Asa a fost la Cupa Gaudeamus 3- partide comentate (3)

CLICK AICI PENTRU PARTEA 1
CLICK AICI PENTRU PARTEA 2

Evenimentele se precipita ca in fiecare vara... Tot timpul sunt multe turnee in desfasurare in acelasi timp, si pe plan intern dar si la nivel inalt. Cu atat mai mult, pare deplasat faptul ca in aceste conditii noi facem tam-tam cu Gaudeamusul nostru. Ok, este un open mic, dar este al nostru, si faptul ca scriem pe un blog de sah neprofesional ne da libertatea sa ne alegem subiectele si sa batem campii cat vrem. Iar daca nu scriem nici macar noi despre el, n-o sa scrie nimeni.
Bun. Promitem ca acesta este ultimul articol despre Gaudeamus 3. Nu de alta...dar vine Gaudeamus 4! Acesta va avea loc la jumatatea lunii august, si vom incepe in curand tam-tamul cu care v-ati obisnuit ori de cate ori urmeaza sa ne bagam coada la un nou eveniment sahist nou. 

Si in acest articol vom avea partide de-ale castigatorului turneului. Nu cred ca a surprins pe nimeni rezultatul partidei urmatoare; in schimb surprinde maniera categorica in care a castigat si rapiditatea cu care s-a prabusit pozitia Albului.
                              IM Florescu Codrut, inaintea unei partide ce avea sa fie foarte scurta
Dragomir,Nicolae-Laurentiu (2090) - Florescu,Codrut (2262) [E15]
Gaudeamus Cup ed.3 (3), 19.06.2011
[AS]

Remember 03 iulie: Retrospectiva Zilei dupa 3 ani de "Sah cu Ceausescu"- ce aparea pe blog in 03 iulie 2008, 2009 si 2010