luni, 20 iunie 2011

Gaudeamus Igitur! Asa a fost la Cupa Gaudeamus editia 3


 http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/264092_172183296178331_100001599845798_455485_2319653_n.jpg


CLICK AICI SI AICI PENTRU ALBUME FOTO DE LA CUPA GAUDEAMUS"Gaudeamus Igitur/Juvenes dum sumus!". Sa ne bucuram, asadar! Avem o competitie bucuresteana care incepe sa prinda contur, prin constanta. Avand deja la activ mai multe actiuni impreuna in aceasta formula, noi organizatorii am inceput sa ne miscam mai cu talent si grija la detalii, si aplecare catre doleantele jucatorilor. Colaborarea dintre noi, cei de la Colosseum Giurgiu/Sah cu Ceausescu si baietii de la Alcor Bucuresti in frunte cu Grigore Gigi functioneaza bine, si nu exista motive ca ea sa nu continue in viitor.
 La analiza, dupa dramatica partida live Burnoiu-Cirlan

Ce ne bucura insa cel mai mult este faptul ca s-a creat deja o atmosfera specifica a turneelor Gaudeamus, pe care nu o mai vedem in alte parti.

CLICK AICI PENTRU CLASAMENTUL FINAL

Matul zilei (586)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Turneul regilor,runda 8: Trei remize de lupta ca un fel de liniste inaintea ultimelor doua furtuni (runde)

...si noi asteptam cu sufletul la gura Nisipeanu - Carlsen de astazi!
 Corespondenta si fotografii de Radu Catalin Chirila

Trei remize frumoase in runda a VIII-a care au “stricat” procentajul partidelor decise de pana acum dar cu siguranta vor fi intens analizate pe site-urile de specialitate. 

Miniatura zilei (274): Fischer... king


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


Robert James Fischer R. Walker
San Francisco ch-jr 1957  ·  Spanish Game: Morphy Defense. Norwegian Variation (C70)

Antrenamentul zilei [20.06.2011] Atac... nimicitor

Barczay cu o victorie de spectacol contra lui Rajna, dintr-o partida jucata in Ungaria in anul 1977.

Negrul muta si castiga