miercuri, 15 iunie 2011

La Cupa "Radio Romania", copiii au avut ocazia sa-l intalneasca pe Marele Maestru Mihail Marin

     Aveam de gand sa scriu cateva impresii despre editia a 3-a a "Cupei Radio". Nu mai este nevoie sa o fac. Turneele pentru copii de la sala Radio sunt mereu o reusita, se stie, iar numele celor doua persoane care le organizeaza, Stefan Baciu si Tudor Ristea, constituie o garantie in plus. Editia a 3-a le-a adus copiilor prezenti ceva in plus. Ei au avut ocazia unei intalniri memorabile cu marele maestru Mihail Marin, care a dat autografe, a inmanat premii, a facut poze cu copiii si timp de 30 de minute a raspuns la numeroase intrebari legate de aplaudata sa carte sa aparuta recent in limba romana, "Pe umerii gigantilor. Mostenirea sahista a campionilor" Daca despre "Pe umerii gigantilor. Mostenirea sahista a campionilor" vom reveni cu un material separat, mi se pare foarte nimerit sa citim impresiile unui copil care a fost prezent la "Cupa Radio" editia 3. Si sa rasfoim bogatul album cu fotografii, amintiri pretioase pentru mai tarziu.
  
Articol aparut pe "Sah cu Andrei Otetea"
CLICK AICI si AICI PENTRU A VEDEA 2 ALBUME FOTO DE LA "CUPA RADIO" 
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247353_170705609659433_100001599845798_446508_6991642_n.jpg
Poza finala de grup cu GM Mihail Marin alaturi de copii premiati (in centru Fluerariu Radu, locul 1 la Cupa Radio Romania editia 3)

Matul zilei (581)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Turneul regilor,runda 4: Linistea dinaintea furtunii cu trei remize deloc pasnice. Dieter Nisipeanu ramane cu punctajul la 50% inaintea partidei cu Carlsen de astazi Corespondenta si fotografii de Radu Catalin Chirila
 Zi linistita la Medias. Venirea caldurii parca i-a afectat putin si pe jucatori dar aparenta uneori inseala caci cele trei remize n-au fost nicidecum de salon.
Nisipeanu-Radjabov 0,5-0,5 ;O partida deloc cuminte, mai ales vazuta prin prisma eternei crize de timp in care intra Dieter, inaintea controlului de timp.Pana la urma a fost remiza, Dieter pastrandu-si timp suficient pentru a juca in liniste finalul de nebuni de culori diferite.

Capcane in deschidere (348): Gambitul damei... indiene


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           

Sudhakar Babu 2365 SJ Kamath 2260
Goodricke Open 1992  ·  Queen's Gambit Accepted: 3.Nf3 Nf6 4.Nc3 (D24)

Antrenamentul zilei [15.06.2011] Turnuri... inegale

Michael Adams i-a permis un castig relativ simplu lui Alexandr Beliavsky, la Campionatul European pe echipe, care s-a disputat la Haifa in anul 1989.
Albul muta si castiga