marți, 14 iunie 2011

Matul zilei (580)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Campionatul Capitalei - Juniori .Rezultate rundele 5,6,7. Clasamente Finale

CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN ALBUM FOTO de 125 POZE
Campionatul Capitalei de Sah - Juniori 2011
Juniori 8 ani
Rezultate Runda 5

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Marti 14 Iunie 2011

Update 14,36
6.Maputo,Mozambic: Campionatul individual al Africii a fost castigat de egipteanul Adly Ahmed 2630 cu un scor impresionat de 8p din 9. 

Marele maestru egiptean, Adly Ahmet 2630, este campionul Africii pe 2011

Petrosani: Cupa "Cristina Foisor" a fost o sarbatoare a copiilor  Preluare de pe http://scurhanchess-gicuta.blogspot.com 

MIHAI MIROSNICENCU, DE LA POLITEHNICA IAŞI,TEOFIL ELIAS PARLEA,GABRIELA CRISTOCEA, IARINA CHIUZAN,ALEXANDRU CSONT,OVIDIU TOPARCEAN,ERIK MIHAI,ELVIS - ALIN APOSTU,TOŢI DE LA CSM PETROŞANI ŞI ANDREI SECRIERU,GEORGIANA SECRIERU ŞI ANDREI ŞCHIOPU,TOŢI DE LA 
CS VULCAN,SUNT CAMPIONII EDIŢIEI PE ANUL 2011 a CUPEI "CRISTINA FOIŞOR" LA ŞAH RAPID !


(Foto)
Mihai - Viorel Mirosnicencu,CS Politehnica Iaşi,campionul ediţiei pe anul 2011,alături de doamna Cristina Foişor - Bădulescu,organizatoarea competiţiei de la Petroşani.

CLICK AICI PENTRU UN ALBUM FOTO !

Miniatura zilei (272): Mat(tison)evitat... in fata lui Capablanca


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


Jose Raul Capablanca Hermanis Karlovich Mattison
Karlsbad 1929  ·  Nimzo-Indian Defense: Classical. Berlin Variation (E38)

Antrenamentul zilei [14.06.2011] Duel... ecvestru

Barczay a castigat din pozitia urmatoare o partida cu Sebestyen, care s-a jucat la Gyor in anul 1954.

Albul muta si castiga