luni, 13 iunie 2011

Turneul regilor, runda 3-a: Victorie superba a lui Dieter Nisipeanu la Ivanchuk, venita imediat dupa infrangerea de ieri, ca o izbavire pentru toata suflarea sahista romaneasca. Doua remize seci, aduc victoria romanului in prim-planul mass-mediei sahiste mondiale.

Dieter castiga superb la Ivanchuk, a castigat o batalie insa razboiul este foarte dur la Turneul Regilor. Dieter a castigat in primul rand batalia cu el insusi si are o alta abordare, mult mai eficienta la turneul de anul acesta! Hai Dieter! Hai Romania!


 Corespondenta si fotografii de Radu Catalin Chirila 

Asa cum am sperat cu totii, Dieter si-a revenit spectaculos in chiar prima partida de dupa infrangerea nedreapta cu Nakamura. 
 

Intr-o runda in care in celelalte doua partide s-au inregistrat doua remize seci (Carlsen-Radjabov si Karjakin-Nakamura) victoria romanului este cu atat mai frumoasa.

 

Dieter Nisipeanu il invinge pe Ivanchuk in runda 3 in turneul de la Bazna!

foto:www.turneulregilor.com

Matul zilei (579)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Capcane in deschidere (347): Capcana... la cota 2700


       
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
           

Vassily Ivanchuk 2740  Bu Xiangzhi 2708
M-Tel Masters 2008  ·  English Opening: Anglo-Indian Defense. King's Knight Variation (A15)

Antrenamentul zilei [13.06.2011] Tocata... de Bach

Un final intereseant al unei partide Horst Bach-Dardo Botto, disputata la campionatul mondial U20, care s-a jucat in anul 1975 la Tjentiste.

Albul muta si castiga

Turneul regilor, runda 2: Dieter Nisipeanu pierde sub insistenta sabiei de samurai, manuita de americanul cu ochii oblici, Nakamura. Remiza in derbyul rundei intre Ivanchuk - Carlsen, precum si o egalitate de 90 de mutari intre Radjbov - Karjakin Corespondenta si fotografii de Radu Catalin Chirila 

Dupa inceputul furtunos din prima runda, apele s-au mai linistit in a doua zi a Turneului Regilor. Aceasta s-a datorat prudentei mai mari cu care au abordat partidele jucatorii. Toate cele trei partide s-au jucat cu structuri simetrice de pioni dar aceasta nu a insemnat ca indarjirea combatantilor nu a fost aceeasi. 

 
 Derbyul primei parti dintre Ivanchuk si Carlsen s-a terminat remiza, dar pe 
tabla tanarul star norvegian, l-a supus unei presiuni permanente pe ucrainean. 
Poate vrand sa se razbune pe cele 2 infrangeri de la Amber - Monaco? O sa vedem returul, atunci cand Carlsen va avea albele, iar clasamentul nu se stie cum va arata si a cui favoare va fi remiza...