vineri, 10 iunie 2011

Matul zilei (576)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

De vorba cu antrenorul Vladimir Danilov - antrenorul lotului national feminin


 Din prima secunda cand mi s-a sugerat aceasta functie trebuie sa recunosc ca mi s-a parut o mare onoare...

Ceausescu Iulian: Cum a fost trecerea de la echipa de club la echipa nationala feminina? Ce schimbari au intervenit in cariera ta, desi o mare parte din echipa de fete, erau antrenate de la club?


Danilov Vladimir: Trecere este impropriu spus, pentru ca a fost de fapt un cumul, o sarcina in plus
Echipa feminina a suferit unele schimbari care, la o privire mai atenta de fapt sunt majore. Fata de echipa precedenta a renuntat din start Peptan. Dealtfel ea a declarat forfait si pentru europenele de anul acesta pa echipe. Iozefina Paulet, pentru moment cel putin a decis sa se dedice studiilor Facultatii de Drept in Olanda.
Motoc Alina a devenit L'Ami Alina . Si a aparut Bulmaga. Desi Ieseanca de-a noastra, foarte tanara, atat ca varsta cat si ca durata petrecuta in clubul nostru pana a face saltul catre echipa de senioare.Asa ca nu a fost usor, mai ales pe parcursul Olimpiadei.

CUPA " RADIO ROMANIA" - editia a 3 a. 11-12 iunie 2011

AS Radio România şi Clubul Central de Şah
                     
vă invită la             
       CUPA
 „RADIO ROMÂNIA”
ediţia a 3-a, 11-12 iunie 2011

Update: 12.06.2011
Rezultate si Clasamente finale aici. Imagini video si poze de la eveniment aici si aici

Colosseum 135: Uite Popa, nu e Popa! Cine-i Popa? E Costel Budur care castiga un Colosseum spectaculos

Frumoasa seara in aceasta zi de joi spectaculoasa pentru turneele Colosseum.Au jucat 45 de sahisti cel putin o partida, insa spiritul de aseara a adus spectacolul si lupta pentru primele locuri a fost acerba.

Costel Budur a castigat Colosseum 135 ca ...Popa!


Pastila De Teorie - Apararea Franceza (3)


    In continuarea serialului nostru despre Apararea Franceza ne vom uita un pic peste doua variante dintre cele mai jucate. In acest articol este randul Variantei Schimbului, care apare dupa mutarile 1 e4 e6 2 d4 d5 3 exd5 exd5.


Miniatura zilei (271): Dama... sufocata


       
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


Elisabeth Paehtz Monika Seps
Accentus Turnier Biel 2004  ·  Bishop's Opening: Berlin Defense (C24)

Antrenamentul zilei [10.06.2011] Interferenta... periculoasa

Jaan Ehlvest a cedat dupa mutarea urmatoare a lui Azmaiparashvili, intr-o partida de la Campionatul European pe echipe, din 1997.
Albul muta si castiga