vineri, 27 mai 2011

Limpedea, runda 6: Americanul Smith se detaseaza decisiv si este in grafic pentru norma de mare maestru

Americanul Smith este foarte aproape de norma de mare maestru

Smith Brian a castigat pentru a patra oara astazi, iar Alexandru Manea a pierdut prima sa partida la turneul de anul acesta

Cupa Limpedea la juniori s-a desfasurat in conditii de exceptie la Biblioteca Judeteana din Baia Mare

Cat ii mai ai pe ei, e bine Romanie!
Viitorul sahului maramuresean este pe maini bune,cat timp mai exista oameni ce vor sa ajute sahul juvenil 

Cu ceva vreme in urma, mai precis la divizia A pe echipe, domnul Pop Daniel, imi spusese ca ar vrea sa faca ceva si pentru sahul juvenil. In proiectele dansului intrau si un open pentru copii si juniori, disputat in paralel cu turneul de mari maestri , Cupa Limpedea 2011.

 Pop Daniel a reusit sa organizeze si prima editie a turneului :Cupa Limpedea la juniori

Promisiunea domnului Pop a fost pusa in practica si astazi a inceput acest open de juniori, care s-a disputat in conditii destul de bizare pentru un oras ca Baia Mare. Mai ales ca nici un junior din  Baia Mare, dintre cei  pregatiti de domnul Vasut Zaharia, nu a dat curs invitatiei de a participa la aceasta frumoasa si utila initiativa sahista maramureseana. Din pacate, acolo unde exista turnee pentru juniori si oameni care vor sa faca ceva pentru sahul romanesc, nu exista bunavointa de a trimite juniorii la un turneu destul de util pentru pregatirea si formarea viitorilor sahisti.

Matul zilei (562)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Limpedea, ziua 4: Dublu impact asupra jucatorilor dupa o runda dubla cu serioase schimbari in clasament

Runda a 4 -a
Una din cele mai interesante, mai grele si mai lungi zile de la Limpedea am putut vedea in ziua a 4-a. Runda dubla a adus si doua noi victime, in randul celor care nu pierdusera nici o partida.

Limpedea se dovedeste a fi una din miraculoasele retete pentru jocul de sah, sah ce se termnina cu remiza pana la epuizarea resurselor

Omul rundei a 4-a putem spune ca a fost din nou americanul Smith, care a trecut si de Ciprian Nanu, mult mai usor decat ne asteptam. Cine oare mai poate sa il opreasca pe e tanarul din Alaska? O sa vedem in rundele urmatoare, pentru ca acest turneu a adus multe surprize si rasturnari de situatia in cele 2 editii de pana acum.

Omul rundei 4: Smith Brian

Vassily Ivanchuk: “Sunt o persoana foarte ambitioasa” (4)

"LA FOTBAL JOC DE OBICEI IN POARTA"


Miniatura zilei (266): Capcana... in miniatura!Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


H McMahon - Frank James Marshall
Ch City 1897 · Russian Game: Modern Attack. Center Attack (C43)

Antrenamentul zilei [27.05.2011] Atac... minor!

O victorie de efect a lui Tkachiev in fata lui Hodgson intr-o partida jucata la Biel in anul 1995.


Albul muta castiga