joi, 19 mai 2011

Matul zilei (554)

Vă propun spre rezolvare  următoarele diagrame de mai jos: 

Pastila de teorie: Siciliana cu Nb5- Introducere (1)

O sa incepem cu cateva remarci generale. Secretul, cel putin la inceput, este sa pastram lucrurile simple. Asta inseamna, sa urmam pur si simplu principiile de baza ale unei deschideri: sa ne aducem piesele in joc rapid, sa facem rocada, si sa pastram o structura sanatoasa de pioni. Si sa nu fim prea ambitiosi.
Daca avem Albele si partida incepe cu Apararea Siciliana (1.e4 c5), trebuie sa fim constienti de faptul ca adversarul are la dispozitie multe variante- Najdorf, Dragonul, sau Scheveningen. Incercarea de a te pregati impotriva tuturor acestor variante ar limita serios viata sociala a dumneavoastra. Mai mult, Siciliana este o deschidere taioasa: daca gresim ceva, contraatacul Negrului este imediat si de multe ori decisiv.

CHESSCUBE a lansat o aplicatie pentru antrenamente online!

  Chesscube a lansat recent o aplicatie excelenta pentru cei care antreneaza sau vor sa se antreneze online. Departe de noi gandul de a face reclama, pur si simplu incercam sa oferim optiuni in plus celor care le cauta, mai ales ca este vorba despre o aplicatie gratuita. 


http://s3.amazonaws.com/satisfaction-production/s3_images/3006/new-game-02_inline.png

ChessCube, lider mondial pe piata turneelor de sah online, cu peste 20,000 de turnee si 5 milioane de partide jucate pe luna, a lansat recent o aplicatie web pentru antrenamente de sah care are tot ce-i trebuie unui antrenor si tot ce are nevoie un elev.  Mai mult, aplicatie nu necesita a fi downloadata- ruleaza direct in browser-ul dumneavoastra!

Fotografia zilei de Joi 19 mai 2011 - Si copiii asculta, nu-i asa?

Fotografia zilei de astazi poate parea putin bizara, dar face parte din realitatea noastra si a sahului romanesc din zilele noastre. Ce credeti ca fac cei doi copii aflati in scaune si fiind captivati de ceea ce privesc si asculta in casti?

Cine ghiceste ce asculta in casti acesti copii, inainte sa citeasca mai departe explicatia?

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Joi 19 mai 2011

Update 10.50
3. Rezultate Nakamura v. Ponomariov, Robson v. Finegold

Miniatura zilei (263): Nebunii... regelui!Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Esteban Canal - NN
sim. 1934 · Scandinavian (B01)

Antrenamentul zilei [19.05.2011] Batut... cu propriile piese!

Pozitie dintr-o partida Staunton-Tasillo von Heydendrand jucata la Bruxelles in anul 1853.


Negrul muta castiga

Omul zilei de miercuri 18 mai 2011: Cristina Foisor se califica la Cupa Mondiala!


Tbilisi, Campionatul european feminin: Cristina Foisor se califica de pe locul 11 al clasamentului final la Cupa Mondiala!

 
Bucuria Cristinei Foisor sinonima cu o noua calificare la Cupa Mondiala