vineri, 13 mai 2011

WIM Sona Pertlova a fost rapita de boala

Membra a Echipei Olimpice Cehiei in 2008, WIM Sona Pertlova, a murit duminica trecuta, dupa o lunga lupta cu cancerul. Avea doar 23 de ani!

Cristi Chirila sustine duminica un simultan in Bucuresti

Duminica 15 mai incepand cu ora 10, la etajul III al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala (str. Schitu Magureanu nr. 9), MMI Ioan-Cristian Chirila va sustine un simultan de sah. Un bun prilej pentru tinerii sahisti (si nu numai!) de a-si masura fortele cu marele maestru, inca juniorul Clubului Central de Sah. Fiecare participant va primi afisul evenimentului cu autograful lui Cristian. 

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Vineri 14.05.2011

Update: 20. 28

Comunicat al presedintelui FRSah

   In urma analizei situatiei neparticiparii echipei masculine la Olimpiada de la Khanty-Mansiysk 2010, Presedintele F.R.Sah, dl.Constantin Dumitriu a emis urmatorul comunicat.

sursa:  siteul FRSah

Campionatul European Feminin de Sah 2011 Rezultate runda 7, Perechi runda 8.


Maine, sambata 14 mai, zi de relas.

Rezultate Runda 7

Matul zilei (548)

Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Miniatura zilei (261): Joaca... de copii!!Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Sergey Karjakin 2523 - Vasily Borisovich Malinin 2434
Sudak 2002 · Scotch Game (C45)

Antrenamentul zilei [13.05.2011] Sunet de clopot... in Islanda!

Pozitie dintr-o partida Sigurjonsson-Bjarnason, jucata la Reykjavik in anul 1984.


Albul muta castiga