joi, 5 mai 2011

Matul zilei (540)



Vă propun spre rezolvare diagramele de la Campionatele Naționale de dezlegări - Călimănești-Căciulata 18.04.2011, grupele 8,10,12,14,16,18 și 20 ani.
Pentru astăzi vă propun partea a II-a grupa 16 ani.

Istratescu Andrei a trecut pe listele ELO ale Frantei!

A trecut de mult 1 aprilie, ca sa luam aceasta stire drept o gluma. Ce-i drept, Marele Maestru Andrei Istratescu a jucat mult in Franta in ultimii ani, unde a desfasurat o apreciata activitate de antrenor, la loturile nationale ale Frantei. Cu toate acestea, GM Andrei Istratescu a continuat sa faca parte din echipa nationala a Romaniei, fiind de multi ani membru de baza.
Iata ca de la 1 mai GM Andrei Istratescu a trecut, discret si fara tam-tam public, pe lista ELO a Frantei. Nici nu ne-am dat seama imediat. Initial, el aparea bine mersi in top 10 al sahistilor romani, pe siteul FR Sah.
Intre timp, fara nici o explicatie, FRS l-a scos din top 10, l-a radiat parca, de parca n-ar fi existat!

 CLICK AICI PENTRU A VEDEA CU OCHII DUMNEAVOASTRA CA ANDREI ISTRATESCU APARE DE LA 1 MAI 2011 PE LISTELE ELO ALE  FRANTEI!

Umor: Un simultan amuzant

In filmuletul urmator,de numai 47 secunde,  o sa vedeti un simultan...mai deosebit. Si va garantez ca o sa zambiti, sau poate chiar o sa radeti!
http://www.chess-theory.com/images2/02047141_2_south_dakota.jpg


Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Joi 05 Mai 2011

UPDATE 23.00: TOATE CELE 4 PARTIDE DIN PRIMA ZI S-AU INCHEIAT REMIZA!

1. Azi incep Meciurile Candidatilor! Iata mai jos culorile cu care incep meciurile:
Aronian, gata de start

Cupa Tineretului Resita 2 mai- clasament final


  http://youngchess.no-ip.org/foto/3933_P5230040.JPG
Cozmolici Sergiu a castigat Cupa Tineretului care a avut loc pe 2 mai la Resita

 CLASAMENT FINAL DUPA 5 RUNDE

Miniatura zilei (258): O partida... prea frumoasa!









Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.





Maczynski - Wilfred Henry Pratten
Portsmouth 1948 · Italian Game: Classical. Closed Variation (C53)

Antrenamentul zilei [05.05.2011] Capul la cutie






O pozitie intalnita la Olimpiada de la Salonic din anul 1988, dintr-o partida in care Klinger l-a invins pe Rodgaard.


Negrul muta si castiga