luni, 25 aprilie 2011

Ţara in care Preşedintele conduce si Federaţia de Şah

 Ar trebui copiii obligaţi să joace şah?

Cu un preşedinte fost maestru al şahului, Armenia este prima ţară care include şahul pe lista materiilor şcolare obligatorii, informează BBC News.
Copii armeni cu vârste mai mari de şase ani vor fi obligaţi să înveţe şah

Copii armeni cu vârste mai mari de şase ani vor fi obligaţi să înveţe şah

Matul zilei (530)


Vă propun spre rezolvare diagramele de la ediția a 7-a a Campionatului European de dezlegări desfășurat în localitatea Lowicz-Polonia, 01-03.04.2011.

WGM Sabina Foisor a terminat pe locul 5 editia de anul acesta a Campionatului Individual Feminin SUA!

WGM Sabina Foisor a terminat pe locul 5 editia de anul acesta a Campionatului Feminin SUA!

http://www.saintlouischessclub.org/sites/default/files/imagecache/preview/uscc_prelims_05.jpg

WGM Sabina Foisor, locul 5 (cea mai buna clasare), performanta ELO 2415 si 4000$. Felicitari!

Interviu cu IM George-Cătălin Ardelean

Interviu realizat de Dinu-Ioan Nicula
si aparut pe siteul Clubului Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara

Felicitări pentru salba de medalii obţinută de Medicina Timişoara la Campionatele Nationale de Juniori 2011 ! Care ar fi secretele acestor reuşite ?
Vă mulţumesc frumos. Nu pot spune că există vreun secret, nu sunt, din păcate, un antrenor-minune. E vorba de MUNCA susţinută, capabilă să genereze performanţe "sănătoase", pe termen mai lung. Aceste medalii trebuie să reprezinte doar un factor motivant pentru copii şi o confirmare pentru mine că suntem pe un "drum bun". Trebuie însă evidenţiat un aspect esenţial: această muncă (a copiilor, dar şi a mea) s-a suprapus peste aptitudinile lor deosebite.

Miniatura zilei (254): Atac... necugetatDupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Heinrich Lohmann - Rudolf Teschner
Bad Pymont - 1950 · French Defense: Rubinstein Variation. Blackburne Defense (C10)

Antrenamentul zilei [25.04.2011] Avantaj... la conserva!Paulsen a gasit calea sa-si conserve avantajul intr-o partida jucata in anul 1877 la Leipzig contra lui Anderssen.


Albul muta si castiga